Hogyan hat a COVID az inzulinrezisztenciára?

2021 / 01 / 23 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan hat a COVID az inzulinrezisztenciára?
Egy hétköznapi vírusfertőzésre az egészséges, valamint az inzulinrezisztenciában szenvedő egyének szervezete másképp reagál. Az IR más immunválaszt ad a vírusokra, és a gyógyulási folyamat is lassabb, valamint a közönséges nátha tünetei is erőteljesebben jelentkezhetnek.

IR és a COVID

Kutatások bizonyítják, hogy a vírusfertőzések hozzájárulnak a cukoranyagcsere romlásához. Ez alól az új típusú koronavírus sem kivétel. A COVID közvetlenül a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit támadja és károsítja, így a vércukorszint a határérték fölé emelkedik, ami tovább rontja a helyzetet. Az izmok optimális cukorfelvétele nem kielégítő.

Az egészséges emberben a vírusfertőzés hatására enyhén emelkedett vércukorszintre enyhén emelkedett inzulinszint a válasz, amellyel a cukoranyagcsere egyensúlya ismét helyreáll. Az inzulin az immunválaszban szerepet játszó sejtek működését serkenti. A túl magasra szökő inzulinszint nem tudja határérték alatt tartani a vércukorszintet és az is emelkedik, az egyensúly ezáltal felborul. Így az inzulin immunválaszt fokozó hatása nem tud érvényesülni.

A velünk született immunrendszer és cukorháztartás egymásra gyakorolt pozitív hatása ebben a közegben nem működőképes.

Az immunrendszer és a cukoranyagcsere hatása

A tartósan fennálló IR egyik következménye az időskori vagy 2-es típusú cukorbetegség. Sajnos egyre gyakoribb jelenség, nem csak az idősek, de a felnőtt lakosság körében is. A gyakori, vagy tartós vírusfertőzések jó táptalajt biztosítanak a kialakuláshoz. Egy világjárvány, mint a mostani COVID pedig egyenesen nagyobb sebességre kapcsolja a szervezetet a cukorbetegség felé vezető úton.

Érdemes időt szakítani és kivizsgáltatni, van-e fennálló vagy kezdődő inzulinrezisztenciája, hogy időben lehessen orvosolni a bajt. A CMC Déli Klinika endokrinológiai szakrendelés keretein belül a legmodernebb technológiával, kellemes környezetben, kiváló szakemberekkel várja Önt! A honlapon azonnali online időpontfoglalás teszi könnyen elérhetővé mindenki számára a kényelmes és gyors bejelentkezést.

Cukoranyagcserére gyakorolt környezeti hatások

Nem lehet elégszer ismételni, hogy a túlzott evés, az elhízás, az inaktív életmód, a stressz, a rossz minőségű és nem kellő mennyiségű alvás, a káros környezeti hatások milyen rombolóan hatnak a szervezetre, többek között a cukorháztartásra is.

A fentiek hatására - illetve ha felborul a cukorháztartás - egy folyamatos, alacsony szintű gyulladásos állapot alakul ki a szervezetben, melynek velejárója az, hogy tovább romlik a cukoranyagcsere. Ördögi körről van szó, melyet mindenképp orvosolni szükséges. Azonban ne feledje, hogy a mozgás, az aktív életmód itt is kifejti jótékony hatását!

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
A híres Donald rágó hol kapható? A nosztalgia újra a boltokban!
A híres Donald rágó hol kapható? A nosztalgia újra a boltokban!
Ismét minden menő, ami retró. Talán azért, mert felnőtt egy generáció, ami kellemes nosztalgiával gondol vissza a 80-as évek nyújtotta hangulatra. Tipikus zenék, filmek, rajzfilmek, ruhák és ízek határozták meg a mindennapjainkat, amiből gyerekként a Donald rágó sem hiányozhatott. Nem véletlenül kapták fel olyan sokan a fejüket, hiszen a Donald rágó újra kapható. A kasszához érve kinek ne akadna meg rajta a szeme? A színes, már jól ismert csomagolás messziről visszaköszön és hirtelen egy egész emlékcunamit indít el bennünk.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.