Hogyan hat a COVID az inzulinrezisztenciára?

2021 / 01 / 23 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan hat a COVID az inzulinrezisztenciára?
Egy hétköznapi vírusfertőzésre az egészséges, valamint az inzulinrezisztenciában szenvedő egyének szervezete másképp reagál. Az IR más immunválaszt ad a vírusokra, és a gyógyulási folyamat is lassabb, valamint a közönséges nátha tünetei is erőteljesebben jelentkezhetnek.

IR és a COVID

Kutatások bizonyítják, hogy a vírusfertőzések hozzájárulnak a cukoranyagcsere romlásához. Ez alól az új típusú koronavírus sem kivétel. A COVID közvetlenül a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit támadja és károsítja, így a vércukorszint a határérték fölé emelkedik, ami tovább rontja a helyzetet. Az izmok optimális cukorfelvétele nem kielégítő.

Az egészséges emberben a vírusfertőzés hatására enyhén emelkedett vércukorszintre enyhén emelkedett inzulinszint a válasz, amellyel a cukoranyagcsere egyensúlya ismét helyreáll. Az inzulin az immunválaszban szerepet játszó sejtek működését serkenti. A túl magasra szökő inzulinszint nem tudja határérték alatt tartani a vércukorszintet és az is emelkedik, az egyensúly ezáltal felborul. Így az inzulin immunválaszt fokozó hatása nem tud érvényesülni.

A velünk született immunrendszer és cukorháztartás egymásra gyakorolt pozitív hatása ebben a közegben nem működőképes.

Az immunrendszer és a cukoranyagcsere hatása

A tartósan fennálló IR egyik következménye az időskori vagy 2-es típusú cukorbetegség. Sajnos egyre gyakoribb jelenség, nem csak az idősek, de a felnőtt lakosság körében is. A gyakori, vagy tartós vírusfertőzések jó táptalajt biztosítanak a kialakuláshoz. Egy világjárvány, mint a mostani COVID pedig egyenesen nagyobb sebességre kapcsolja a szervezetet a cukorbetegség felé vezető úton.

Érdemes időt szakítani és kivizsgáltatni, van-e fennálló vagy kezdődő inzulinrezisztenciája, hogy időben lehessen orvosolni a bajt. A CMC Déli Klinika endokrinológiai szakrendelés keretein belül a legmodernebb technológiával, kellemes környezetben, kiváló szakemberekkel várja Önt! A honlapon azonnali online időpontfoglalás teszi könnyen elérhetővé mindenki számára a kényelmes és gyors bejelentkezést.

Cukoranyagcserére gyakorolt környezeti hatások

Nem lehet elégszer ismételni, hogy a túlzott evés, az elhízás, az inaktív életmód, a stressz, a rossz minőségű és nem kellő mennyiségű alvás, a káros környezeti hatások milyen rombolóan hatnak a szervezetre, többek között a cukorháztartásra is.

A fentiek hatására - illetve ha felborul a cukorháztartás - egy folyamatos, alacsony szintű gyulladásos állapot alakul ki a szervezetben, melynek velejárója az, hogy tovább romlik a cukoranyagcsere. Ördögi körről van szó, melyet mindenképp orvosolni szükséges. Azonban ne feledje, hogy a mozgás, az aktív életmód itt is kifejti jótékony hatását!

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Bizonyos esetekben egy sima beltéri falfestékkel nem tudjuk elérni azt az eredményt, amit a helyzet megkövetelne. Makacs szennyeződések esetén a falon, dohányfüsttől vagy a kandalló füstjétől elszíneződött festék fedéséhez a folttakaró festékek nyújtanak tökéletes megoldást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.