Hogyan könnyíthetjük meg a baba számára a fogzást?

2023 / 07 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan könnyíthetjük meg a baba számára a fogzást?
Az újszülöttek életében az egyik legfontosabb mérföldkő nem más, mint a fogzás, ami rendkívül megterhelő lehet számukra. Elvégre ilyenkor bújnak ki az első fogaik, ez a folyamat pedig számos kihívással és sok esetben fájdalommal is jár.

Szerencsére nem kell, hogy ennyire drámai legyen a helyzet, ugyanis számos olyan eszköz, illetve technika létezik, melyek alkalmazásával segíthetünk a csemeténknek átvészelni ezt a sokszor igencsak nehéz és küzdelmes időszakot.

 

Mivel erről a témáról nem lehet eleget beszélni, ezért arra gondoltunk, hogy a mai írásunkban kicsit részletesebben is átvesszük, hogy mivel és hogyan lehetünk a babánk segítségére.

 

Használjunk rágókát!

 

Mi mással is kezdhetnénk a sort, mint a rágókákkal? Ezek lényegében a picik ínyének feszülését hivatottak mérsékelni azáltal, hogy a szájukba veszik őket, és előszeretettel “rágják” őket. Ha még nem szereztél be párat, akkor a Baby Inside Babatermékek rágókák menüpontjára kattintva most megteheted.

 

Mindenképp megéri használni őket, ugyanis amellett, hogy enyhítik az ínyfeszülést, a picik nyáltermelését is ösztönzik. A nyál pedig természetes módon elősegíti a szájuk hidratálását, illetve olyan enzimek termelését is előidézi, melyek fontos szerepet játszanak a fogak egészséges növekedésében.

 

Nagyon fontos, hogy kizárólag magas minőségű változatokat válasszunk, amik kellőképpen tartósak, és különböző textúrával rendelkeznek. Sőt, az sem árt, ha különleges színűek vagy formájúak, ez esetben ugyanis a babák sokkal szívesebben használják őket.

 

Masszírozzuk a pici fogínyét!

 

Nemcsak a rágókákkal, hanem az ujjunkkal is tudjuk masszírozni a picik fogínyét, ami szintén egy remek módszer arra, hogy oldjuk a feszülést, csökkentsük a fájdalmat, illetve hogy megnyugtassuk a csemeténket.

 

Használjunk hűtött textíliákat!

 

Bár nem annyira professzionális módszer, de azt is csinálhatjuk, hogy fogunk egy steril textíliát, amit hűtőben lehűtünk, majd pedig odaadjuk a babánknak, hogy a szájába vegye és rágogassa. A hideg jótékony hatással van az ínyfeszülésre, de ezt egyébként a rágókákkal is meg lehet tenni.

 

Alkalmazzunk fájdalomcsillapító krémeket!

 

Ha pedig olyan rossz a helyzet, hogy úgy látjuk, semmi sem segít, akkor bevethetjük a kifejezetten fogzásra kifejlesztett fájdalomcsillapító krémeket. Persze, mielőtt ezt megtesszük, érdemes utánajárni, hogy melyiket érdemes alkalmazni, és a gyerekorvossal sem árt egyeztetni róla.

 

Ezeket a készítményeket a fogínyre kell kenni, ahol csökkentik vagy teljesen megszüntetik a fájdalmat, és általában gyulladáscsökkentő hatóanyagokat is tartalmaznak. Ezek már önmagukban is nagy segítséget jelenthetnek, de természetesen a többi módszerrel kombinálva is bátran alkalmazhatjuk őket.

 

Látható tehát, hogy nem kell ölbe tett kézzel néznünk, ahogy a csemeténk megszenvedi a fogzás időszakát. Számos lehetőség van ugyanis arra, hogy segítsünk neki a stressz, a gyulladás, illetve a fájdalom csökkentésében.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Google hirdetéskezelés árak: Mire számíthatsz?
Google hirdetéskezelés árak: Mire számíthatsz?

A digitális marketing ma már elengedhetetlen része a vállalkozások sikerének, és az egyik legelterjedtebb és leghatékonyabb eszköz a Google hirdetések futtatása. A Google Ads hirdetési platform lehetőséget kínál a cégeknek, hogy termékeiket és szolgáltatásaikat a megfelelő célközönség elé tárják, növelve ezzel a látogatók számát és a potenciális vásárlók körét. Azonban sok vállalkozás számára kérdés lehet, hogy mennyibe kerül a Google hirdetéskezelés, és mire számíthatnak a költségek terén. Ebben a cikkben feltárjuk a Google hirdetéskezelés árak meghatározásának kulisszatitkait.

Mi az az upsell, és miért fontos ez a webáruházaknak?
Mi az az upsell, és miért fontos ez a webáruházaknak?
Bármelyik webáruház-tulajdonost is kérdezünk meg azzal kapcsolatban, mi a célja, biztosan azt fogja mondani, hogy a bevétel növelése. Ezt elérni azonban nem mindig olyan egyszerű, mint gondolnánk. Jól felépített marketingstratégia, vásárlásösztönző módszerek és persze minőségi áru is kell mindehhez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.