Hogyan válasszunk kaput?

2021 / 02 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan válasszunk kaput?
Bár amerikai filmekben gyakran látunk olyat, hogy a házak udvarát semmiféle “határvonal” nem védi, hazánkban azonban a lakosság nagy része ragaszkodik ahhoz, hogy kerítéssel zárja ki a hívatlan látogatókat. Márpedig ahol kerítés van, ott kapura is szükség lesz, hiszen valahol meg kell oldani az udvarból történő ki-be közlekedést. De mi alapján válasszuk ki a kaput? Ehhez adunk most pár ötletet kiindulásként.

Miből lesz a kerítés?

Lássuk be: egy fából épült léckerítés meglehetősen bugyután fest kovácsoltvas kapukkal, ugyanígy egy trapézlemezből készült kerítéshez sem passzol például egy fából épített kapu. Tehát a kerítés típusa mindenképp döntő szempont - kivéve persze, ha a meghökkentően extrém, unortodox megjelenésre hajtunk.

De ez a ritkább eset, az emberek többsége inkább azt szereti, ha a kerítés és a kapu illik egymáshoz, és harmonikus összképet alkot. Eszerint érdemes tehát választani. Például a fakerítés még mindig nagyon népszerű, annak ellenére, hogy a falécek kevésbé ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben. Így ha emellett döntünk, akkor a kerítést és a kapukat is rendszeresen karban kell majd tartani.

Szerencsére már léteznek olyan modern megoldások is, mint a fahatású fém kerítéselemek, amelyek külsőleg a fa esztétikusságával, belsőleg pedig a fém tartósságával bírnak. A Nívó Kerítéseket forgalmazó cég ráadásul kapuszerkezeteket is gyárt, melyek a kerítéselemekkkel azonos színekben rendelhetőek. Így a kapu és a kerítés teljes egészében illeszkedni fog egymáshoz.

Hány kapura lesz szükség?

Még a legkisebb udvaroknál is erősen ajánlott legalább egy kis- és nagykapu felszerelése. Az előbbit talán nem is szükséges magyarázni: hiszen valószínűleg a kiskaput fogjuk a leggyakrabban használni, ám annyit azért érdemes megjegyezni, hogy a helyét úgy válasszuk ki, hogy minél közelebb helyezkedjen el a bejárati ajtóhoz.

A nagykapu pedig nemcsak azoknak hasznos, akiknek az udvarban áll a garázsuk, hanem akkor is jól jöhet, ha nagy méretű tárgyakat (például előre összeállított bútor) kellene bevinni, esetleg otthon szeretnénk lemosni az autót, és ehhez beállnánk vele az udvarba.

Ha e kettő megvan, az a legtöbb telekre már bőven elég, de persze igény szerint rakhatunk még kaput például hátra a kert végébe, vagy a mellettünk lévő telekkel közös kerítésre, ha a szomszédban például családtagok élnek.

Automata vagy manuális?

A kiskapukat többnyire kézzel nyitjuk-csukjuk, ám egy nagykapunál már sokkal kényelmesebb, ha ezt a feladatot egy motoros szerkezet végzi. Így még az autóból sem kell kiszállni ahhoz, hogy beparkolhassunk az udvarba, hanem elég csak megnyomni egy gombot a távirányítón.

Egy ilyen rendszer beépíttetése ma már cseppet sem tartozik a megfizethetetlen árkategóriába, így a kerítés meg a kapu tervezésekor érdemes belekalkulálni a költségvetésbe a kapunyitó automatikát is. Nem is gondolnánk, mennyire megkönnyíti a mindennapokat.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Az eszközök kalibrálása az egyik legfontosabb lépés a pontos mérések biztosítása érdekében. Ezért is fontos a megfelelő szakember felkutatása hozzá, hiszen a kalibrálás egyben a hatékony munkavégzés záloga is. Óriási könnyebbség, ha egy gyártó rögtön kalibrált eszközöket kínál, de akár külön kalibrációs szolgáltatást is vállal az eszközök mellé.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.