Így hozd ki a legtöbbet hordozható töltődből!

2024 / 01 / 25 / Fizetett Hirdetés
#pr
Így hozd ki a legtöbbet hordozható töltődből!

Néhány évtizede még elképzelhetetlen volt, hogy az autók “tankolása” nem csak egy benzinkúton történhet meg. Ma pedig már szinte természetes, hogy az elektromos autónk töltőjét is bedughatjuk egy konnektorba, mint ahogy a telefonunkkal tesszük minden nap. Egyszerűnek hangzik, és az is, de van pár hasznos dolog, amivel sokat tehetünk azért, hogy biztonságban tudjuk töltés közben az autónkat és a garázsunkat is. Mutatjuk, mire érdemes és kell figyelni, ha hordozható töltővel töltjük az elektromos autónkat.

Kompatibilitás az autónkkal és velünk

Több szempont van, amit figyelembe kell venni hordozható töltő vásárlásakor, hiszen ma már számtalan kialakítás és teljesítmény között válogathatunk. Az első és legfontosabb, hogy mit bír az autónk beépített töltője. Hiába a nagy teljesítményű elektromos töltő a csomagtartóban, ha a kocsink nem tud akkora teljesítményt felvenni. A másik, amit ne hagyjunk figyelmen kívül, hogy Type 1 vagy Type 2 típusú csatlakozó van az autónkban. Ha azt megvizsgáltuk, hogy az autónkkal milyen töltő lenne kompatibilis, akkor nézzük meg azt is, hogy milyen az a töltő, ami a mi igényeinket leginkább szolgálja. Vannak olyan töltők, amelyek csak egyféle teljesítménnyel használhatók, de van, amelyiken mi tudjuk az áramerősséget, ezáltal a felvehető teljesítményt szabályozni. Ez egyén- és használatfüggő, kinek melyik kényelmesebb vagy hasznosabb.

Otthoni előkészületek

Győződjünk meg arról is, hogy a hálózat, ahonnan a legtöbbször használni fogjuk a töltőt, biztonságos és megfelelő teljesítmény leadására képes, akár hosszabb távon is. Ne feledjük, egy autó töltése akár fél-egy nap is lehet. Érdemes szakemberrel megnézetni az elektromos hálózatot, és új kábelt húzni a villanyórától a töltésre használandó konnektorig.

Ha minden megvan

Ha megvan az autónknak és nekünk is megfelelő töltő, sőt az otthoni terepet is előkészítettük a töltésre, akkor végre kipróbálhatjuk milyen otthon “tankolni”. Ami a további biztonsági szabályokat illeti: fontos, hogy először mindig a konnektorba dugjuk be a töltőt. Főleg, hogyha mi állítjuk be az áramerősséget. Ha a töltőn mindent rendben találtunk és beállítottunk, akkor csatlakoztathatjuk az autót is. Ha van applikációnk, akkor ott távolról is láthatjuk, hogy rendben halad-e a töltés, mikorra éri el a kívánt töltöttségi szintet. Amikor pedig készen vagyunk a töltéssel, akkor mindenképpen húzzuk ki a konnektorból is a töltőt, ne csak az autót csatlakoztassuk le. Ráadásul mivel ezt a töltőt vésztöltőnek is hívják, érdemes vész esetére a csomagtartónkban tárolni, sosem lehet tudni, mikor jöhet jól.

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Ki ne szeretné a csinos blúzokat, pláne mivel kiváló hétköznapi viseletek, ugyanakkor a jeles alkalmakkor is remek választások, ha az elegáns megjelenés a célunk. De vajon tudjuk-e, hogy milyen anyagokat érdemes beszerezni, ha magunk szeretnénk stílusos blúzokat készíteni?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.