Mely típusú rendezvényeké a jövő?

2021 / 09 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mely típusú rendezvényeké a jövő?
A rendezvényszervezők nem voltak könnyű helyzetben az utóbbi időben. A járvány miatt a rendezvényszervezés feltételei is megváltoztak, és sokan kényszerültek arra, hogy az online térben tartsák meg az eseményüket.

A rendezvények fajtái

A rendezvények jellegzetessége, hogy sok ember egy helyen és egyidőben vesz részt rajtuk valamilyen előre meghatározott céllal, összehangolt szervezés segítségével. E definíció alapján is mondhatjuk, hogy többféle rendezvény létezik, mindegyiknek más a célja, illetve a célközönsége. Léteznek protokolláris rendezvények, termék- és szolgáltatásbemutatók, különféle konferenciák és csapatépítő események is.

A rendezvénytípusokról bővebben rendezvényszervező képzések keretében tanulhatsz, ilyet a MOE Rendezvényakadémia is indít, az ő Rendezvénymenedzsment Online Mesterkurzusukon például ritkaságnak számító esettanulmányokkal is megismerkedhetsz.

Ebben a szakmában fontos, hogy profi, hazai szakértőktől szerezd be az információkat. Ők nagy tapasztalattal rendelkeznek, így például a váratlan helyzetekre is tudnak javasolni megoldást. A járvány pedig épp a hagyományos kereteket rombolta szét, ennek hatására újabb rendezvénytípusok jöttek létre.

Beváltak-e az online rendezvények?

Számos tanulmány vizsgálta, hogyan fogadták az emberek az új, online rendezvényeket. Megállapították, hogy a virtuális térben megtartott események nem tudták pótolni a személyes jelenlétet megkívánókat. Ennek legfőbb oka az, hogy az élő rendezvényeken gyarapítják kapcsolati tőkéjüket a legtöbben, itt épülnek ki a hálózatok, amikből később profitálni lehet.

A másik hátránya az online rendezvényeknek, hogy ott az emberek kevésbé voltak motiváltak, és így nehéz volt fenntartani a figyelmüket.

A harmadik fő nehézséget az okozta, hogy az internetes események egy részénél valamilyen technikai probléma merült fel. Persze azért vannak olyan elemek is, amelyeket érdemes megtartani a későbbiekben. Ilyen például az érintkezés nélküli beléptetés vagy a nyomtatott brosúra mellőzése. Az online rendezvények hozománya az is, hogy a rendezvényszervezők jártasabbak lettek a rendezvénytechnikai eszközök használatában, és nyitottabbak a hibrid rendezvények felé.

A jövő rendezvényei

A tanulmányok szerint a jövőben egyre több hibrid rendezvényre kerül sor, azaz modern technológiával közvetített, igényes programokra. A résztvevők otthonuk kényelméből élvezhetik az eseményt, míg a szervezők és a meghívott előadók egy jól felszerelt stúdióban lesznek jelen.

Kisebb létszámú rendezvények kerülnek majd előtérbe, főleg a belső csapatépítő tréningek. Nagy igénye van ugyanis az embereknek arra, hogy kikapcsolódjanak. A legnépszerűbb helyszínek a nem hagyományos találkozóhelyek lesznek, ahol biztonságosan meg lehet tartani az élő eseményeket. A virtuális rendezvényekre is jegyet kell majd vásárolnunk. Minden bizonnyal egy új korszak kezdődik a rendezvényszervezés történetében is.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Segítség az arctisztító kiválasztásához
Segítség az arctisztító kiválasztásához
Beszerezted magadnak a legdrágább kozmetikai termékeket, de a vonalak és az apró ráncocskák egyszerűen nem akarnak eltűnni az arcodról? Nos, ennek egy banálisan egyszerű oka lehet: nem fordítasz kellő figyelmet az alapos arctisztításra.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.