Mely típusú rendezvényeké a jövő?

2021 / 09 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mely típusú rendezvényeké a jövő?
A rendezvényszervezők nem voltak könnyű helyzetben az utóbbi időben. A járvány miatt a rendezvényszervezés feltételei is megváltoztak, és sokan kényszerültek arra, hogy az online térben tartsák meg az eseményüket.

A rendezvények fajtái

A rendezvények jellegzetessége, hogy sok ember egy helyen és egyidőben vesz részt rajtuk valamilyen előre meghatározott céllal, összehangolt szervezés segítségével. E definíció alapján is mondhatjuk, hogy többféle rendezvény létezik, mindegyiknek más a célja, illetve a célközönsége. Léteznek protokolláris rendezvények, termék- és szolgáltatásbemutatók, különféle konferenciák és csapatépítő események is.

A rendezvénytípusokról bővebben rendezvényszervező képzések keretében tanulhatsz, ilyet a MOE Rendezvényakadémia is indít, az ő Rendezvénymenedzsment Online Mesterkurzusukon például ritkaságnak számító esettanulmányokkal is megismerkedhetsz.

Ebben a szakmában fontos, hogy profi, hazai szakértőktől szerezd be az információkat. Ők nagy tapasztalattal rendelkeznek, így például a váratlan helyzetekre is tudnak javasolni megoldást. A járvány pedig épp a hagyományos kereteket rombolta szét, ennek hatására újabb rendezvénytípusok jöttek létre.

Beváltak-e az online rendezvények?

Számos tanulmány vizsgálta, hogyan fogadták az emberek az új, online rendezvényeket. Megállapították, hogy a virtuális térben megtartott események nem tudták pótolni a személyes jelenlétet megkívánókat. Ennek legfőbb oka az, hogy az élő rendezvényeken gyarapítják kapcsolati tőkéjüket a legtöbben, itt épülnek ki a hálózatok, amikből később profitálni lehet.

A másik hátránya az online rendezvényeknek, hogy ott az emberek kevésbé voltak motiváltak, és így nehéz volt fenntartani a figyelmüket.

A harmadik fő nehézséget az okozta, hogy az internetes események egy részénél valamilyen technikai probléma merült fel. Persze azért vannak olyan elemek is, amelyeket érdemes megtartani a későbbiekben. Ilyen például az érintkezés nélküli beléptetés vagy a nyomtatott brosúra mellőzése. Az online rendezvények hozománya az is, hogy a rendezvényszervezők jártasabbak lettek a rendezvénytechnikai eszközök használatában, és nyitottabbak a hibrid rendezvények felé.

A jövő rendezvényei

A tanulmányok szerint a jövőben egyre több hibrid rendezvényre kerül sor, azaz modern technológiával közvetített, igényes programokra. A résztvevők otthonuk kényelméből élvezhetik az eseményt, míg a szervezők és a meghívott előadók egy jól felszerelt stúdióban lesznek jelen.

Kisebb létszámú rendezvények kerülnek majd előtérbe, főleg a belső csapatépítő tréningek. Nagy igénye van ugyanis az embereknek arra, hogy kikapcsolódjanak. A legnépszerűbb helyszínek a nem hagyományos találkozóhelyek lesznek, ahol biztonságosan meg lehet tartani az élő eseményeket. A virtuális rendezvényekre is jegyet kell majd vásárolnunk. Minden bizonnyal egy új korszak kezdődik a rendezvényszervezés történetében is.

(Szponzorált tartalom)


Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően olyan megoldások váltak számunkra elérhetővé, amelyek annak idején nem léteztek. Ezek közé tartozik többek között az etikettcímke készítése is.
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.