Mi a folyóvízi harcsázás titka?

2024 / 01 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mi a folyóvízi harcsázás titka?
Hogy életünk halával hozzon össze minket a sors, ahhoz nagyszerű módszer a folyóvízi harcsázás. De ez még kevés. Kell a jó felszerelés, a hatékony technika, a tudatos helyválasztás, sok türelem és persze némi szerencsre is. Bár az utóbbi kettőben nem tudunk segíteni, a többiben annál inkább. Ebben a cikkünkben megnézzük, hogy mi kell a sikeres folyóvízi harcsázáshoz.

Folyóvízi harcsázás egy jó kis felszereléssel

 

Kelleni fog egy harcsafogásra alkalmas horgászbot, amit extrém terhelésekre terveztek. Masszívnak és stabilnak kell lennie. A brutális erőhatásokat az orsónak is bírnia kell, mely lehet első- vagy hátsófékes, esetleg multiplikátoros. Lényeges, hogy lehessen bízni a fékrendszerében. Mindebben a segítségünkre lehet a Damil.hu széles választéka.

 

A damilválasztásnál nem érdemes finomkodni. Lehet fonott vagy monofil zsinórt is választani. A végszerelék a választott módszertől és a csalitól függ. A lényeg, hogy a csalit olyan mélységben sikerüljön tartani, ahol várhatóan a rablóhal táplálkozik.

 

A helyválasztás jelentősége

 

Bár a felszerelésnél írtuk, hogy mennyire fontos, épp ennyire lényeges a halfogás szempontjából az is, hogy sikerült-e jól helyet választani. Nem érdemes egy helyben ülve várni a halat, bizony fel kell kutatni!

 

Sok esetben elárulja magát a harcsa. De általánosságban elmondható, hogy a folyóvizeknél főleg az alámosott partok és meder részek, valamint a vízbe dőlt fák és tuskók környéke lesz a legjobb választás.

 

Mielőtt teljes felszereléssel kimegyünk a helyszínre, érdemes időt szánni arra, hogy felfedezzük, megtaláljuk a legjobb helyeket. Egy-egy pörsenés, tolás vagy burvány nagyon árulkodó lehet. Így szépen kileshető, hogy hol lehetnek a környéken rablóhalak.

A legjobb időszak és időjárás a folyóvízi harcsázáshoz

 

Az egyik legjobb időszak arra, hogy harcsát fogjunk a nyár elején, amikor már fülledt meleg van, de még nincsenek nagy zivatarok, az ilyenkor már nagyon ideges bajszos hal pedig mindenre lecsap, ami élelemnek tűnik számára.

 

Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy jellemzően éjjel sokkal eredményesebb szokott lenni a harcsára való horgászat. Ennek az az oka, hogy szeretnek éjjel portyázni, táplálkozni.

 

Az ívási időszakban, amikor épp a terepet készítik elő maguk körül, akkor könnyebb megfogni a harcsákat. Ez nagyjából a tavaszvégi vagy a nyári időszakra tehető. Ekkor a rablóhal számára mindegy, hogy kishal, nadály, nagyobb gilisztacsokor vagy halas pellet kerül elé.

 

További hasznos tippek

 

Már beszéltünk itt minőségi horgászfelszerelésekről, a megfelelő hely kiválasztásáról, az optimális időszakról és az időjárási viszonyokról is, de van még itt valami, ami segíthet.

 

Mint tudjuk a pecázás során fontos csendben lennünk, különben könnyen elijeszthetjük a halat. Viszont egy hanghatással (kuttyogatással) magunkhoz tudjuk csalni a nagy méretű rablóhalakat. A hang, amit próbálunk így utánozni, az a rablások csattanó hangja. Egy speciális kuttyogató fával kell ütnünk a vizet, miközben ülünk a csónakban és várjuk életünk legnagyobb harcsáját.

 

Ha belejövünk, akkor hatásos csalogató fegyverré válik.

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Ki ne szeretné a csinos blúzokat, pláne mivel kiváló hétköznapi viseletek, ugyanakkor a jeles alkalmakkor is remek választások, ha az elegáns megjelenés a célunk. De vajon tudjuk-e, hogy milyen anyagokat érdemes beszerezni, ha magunk szeretnénk stílusos blúzokat készíteni?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.