Ne csak a kinézet alapján válassz ágyneműhuzatot!

2023 / 10 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ne csak a kinézet alapján válassz ágyneműhuzatot!
A legtöbbünk általában kiemelt figyelmet szentel a matrac- és az ágyneműválasztásnak, huzatvásárlásnál viszont csak rábökünk arra az egyre, amely a kinézete alapján a leginkább elnyerte a tetszésünket, és bele sem gondolunk abba, hogy az anyagának a tapintása és a puhasága mennyit is képes hozzátenni az igazán jó alváshoz.

Anyag

 

Gyakran kimelegszel vagy folyamatosan dideregsz éjszaka, és a fejed búbjáig betakarózol? Jobb, ha tudod, hogy ezekben a dolgokban gyakran a huzat a hibás. Ezért is érdemes az anyagát a lakás hőmérséklete és az évszak alapján kiválasztani.

 

Általánosságban elmondható, hogy a melegebb időszakra a szatén és a Lakberbazár ágyneműhuzat kínálatában is megtalálható 100% pamut huzatok, míg a hidegebb évszakokra a flanel verziók ajánlottak. Ami pedig a vászon huzatokat illeti, a jó légáteresztő képességüknek köszönhetően minden évszakban használhatók.

De a legeslegfontosabb, hogy óvakodj a szintetikus anyagoktól, mivel ezek sem levegőt, sem pedig a nedvességet nem engedik át, amelynek következtében elkerülhetetlen alattuk a fokozott izzadás, a hőmérséklettől függetlenül!

 

Szálfinomság és szálsűrűség

 

Minél finomabb és hosszabb egy szövetszál, annál tartósabb lesz a belőle készült textília. Arról nem is beszélve, hogy ezek a tényezők határozzák meg, hogyan viselkedik, és milyen puha lesz.

 

Ha a tartósságot nézzük, akkor egyértelműen a hosszan vágott pamut számít a legjobb választásnak. A tapintást illetően viszont már nem lehet egyértelmű favoritot kijelölni, mivel van, aki inkább a sima szövésű perkál kicsit durvább érintését szereti, míg mások a sűrűn szőtt szatén csúszósságát és hűs érzetét, vagy a pamut pihe-puhaságát kedvelik.

 

Az anyag egyéb szempontból is fontos tényező

 

A cikk befejezéseképpen arra szeretnénk még felhívni a figyelmedet, hogy az ágyneműhuzat anyagának kiválasztása nem csupán az alvás minősége, hanem a tisztítás szempontjából is fontos lehet.

 

Vegyük példának a korábban már említett pamut ágyneműhuzatokat, amelyek ugyan a lehető legkönnyebben tisztíthatók, gépben és kézzel is ugyanolyan jól moshatók, de ez még nem jelenti azt, hogy ne kellene rájuk vigyázni! 30 foknál melegebb vízben nem szabad őket kimosni, mert a többségük csak így őrzi meg a színét. Persze az első mosás nyugodtan mehet 40 fokon is, hiszen csak így szabadulhatsz meg a gyártás során felhalmozódott szennyeződésektől.

 

Abban az esetben pedig, ha valamilyen makacsabb folt keletkezne rajtuk, akkor azt mindenféleképpen külön kell kezelni a gépbe dobás előtt. Érdemes lehet kipróbálnod erre a célra például a marhaepe szappant, vagy a vízből és sóból készült pasztát.

 

A fentieken túl még az is fontos tudnivaló velük kapcsolatban, hogy sokkal könnyebb őket nedves állapotukban vasalni. Ez fontos, hogy mindig kifordítva és ne túl forró vasalóval történjen, hogy a szálak sokkal tovább megőrizzék az épségüket.

(Szponzorált tartalom)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.