Ne csak a kinézet alapján válassz ágyneműhuzatot!

2023 / 10 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ne csak a kinézet alapján válassz ágyneműhuzatot!
A legtöbbünk általában kiemelt figyelmet szentel a matrac- és az ágyneműválasztásnak, huzatvásárlásnál viszont csak rábökünk arra az egyre, amely a kinézete alapján a leginkább elnyerte a tetszésünket, és bele sem gondolunk abba, hogy az anyagának a tapintása és a puhasága mennyit is képes hozzátenni az igazán jó alváshoz.

Anyag

 

Gyakran kimelegszel vagy folyamatosan dideregsz éjszaka, és a fejed búbjáig betakarózol? Jobb, ha tudod, hogy ezekben a dolgokban gyakran a huzat a hibás. Ezért is érdemes az anyagát a lakás hőmérséklete és az évszak alapján kiválasztani.

 

Általánosságban elmondható, hogy a melegebb időszakra a szatén és a Lakberbazár ágyneműhuzat kínálatában is megtalálható 100% pamut huzatok, míg a hidegebb évszakokra a flanel verziók ajánlottak. Ami pedig a vászon huzatokat illeti, a jó légáteresztő képességüknek köszönhetően minden évszakban használhatók.

De a legeslegfontosabb, hogy óvakodj a szintetikus anyagoktól, mivel ezek sem levegőt, sem pedig a nedvességet nem engedik át, amelynek következtében elkerülhetetlen alattuk a fokozott izzadás, a hőmérséklettől függetlenül!

 

Szálfinomság és szálsűrűség

 

Minél finomabb és hosszabb egy szövetszál, annál tartósabb lesz a belőle készült textília. Arról nem is beszélve, hogy ezek a tényezők határozzák meg, hogyan viselkedik, és milyen puha lesz.

 

Ha a tartósságot nézzük, akkor egyértelműen a hosszan vágott pamut számít a legjobb választásnak. A tapintást illetően viszont már nem lehet egyértelmű favoritot kijelölni, mivel van, aki inkább a sima szövésű perkál kicsit durvább érintését szereti, míg mások a sűrűn szőtt szatén csúszósságát és hűs érzetét, vagy a pamut pihe-puhaságát kedvelik.

 

Az anyag egyéb szempontból is fontos tényező

 

A cikk befejezéseképpen arra szeretnénk még felhívni a figyelmedet, hogy az ágyneműhuzat anyagának kiválasztása nem csupán az alvás minősége, hanem a tisztítás szempontjából is fontos lehet.

 

Vegyük példának a korábban már említett pamut ágyneműhuzatokat, amelyek ugyan a lehető legkönnyebben tisztíthatók, gépben és kézzel is ugyanolyan jól moshatók, de ez még nem jelenti azt, hogy ne kellene rájuk vigyázni! 30 foknál melegebb vízben nem szabad őket kimosni, mert a többségük csak így őrzi meg a színét. Persze az első mosás nyugodtan mehet 40 fokon is, hiszen csak így szabadulhatsz meg a gyártás során felhalmozódott szennyeződésektől.

 

Abban az esetben pedig, ha valamilyen makacsabb folt keletkezne rajtuk, akkor azt mindenféleképpen külön kell kezelni a gépbe dobás előtt. Érdemes lehet kipróbálnod erre a célra például a marhaepe szappant, vagy a vízből és sóból készült pasztát.

 

A fentieken túl még az is fontos tudnivaló velük kapcsolatban, hogy sokkal könnyebb őket nedves állapotukban vasalni. Ez fontos, hogy mindig kifordítva és ne túl forró vasalóval történjen, hogy a szálak sokkal tovább megőrizzék az épségüket.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.