Öt új szakma, amely tíz évvel ezelőtt még nem létezett

2022 / 05 / 28 / Fizetett Hirdetés
#pr
Öt új szakma, amely tíz évvel ezelőtt még nem létezett
Karrier szempontból minden bizonnyal izgalmas évtizedet tudhatunk magunk mögött, mivel napjainkban számos olyan munkahely létezik, amelyről mintegy tíz évvel ezelőtt még álmodni sem mertünk volna. Manapság bizonyos szerepek betöltéséhez olyan speciális készségekre van szükség, melyek az ezredforduló elején még ismeretlenek voltak. Az idő előrehaladtával azonban az üzleti élet is jelentős mértékben átalakult, ami azt jelenti, hogy bizonyos szakemberek iránt egyre nagyobb igény támadt. De melyek is ezek a szakmák, amelyek egy évtizeddel ezelőtt még nem léteztek?

Közösségi média influenszer

Hacsak nem egy barlangban élt az elmúlt öt évben, akkor biztosan hallott az egyik leggyorsabban növekvő szakmáról: a közösségi média influenszerről (az angol influencer szó magyarul befolyásolót jelent). Ez a fiatalabb korosztály által közkedvelt munkává vált, ahogyan világszerte milliók merítettek ihletet különböző valóságshow-k sztárjaiból (pl. Survivor vagy Love Island). Ezek a valóságshow-k biztosítják, hogy a résztvevők – főként a nyertesek – egyik napról a másikra több száz és ezer új követőt szerezzenek maguknak.

Ez a szakma a közösségi média erejére támaszkodik. A különféle cégek és vállalkozások a több millió követővel rendelkező sztárokat használják termékeik népszerűsítésére, illetve értékesítésére. A vállalatok ezt a stratégiát a közösségi média platformokon alkalmazzák, beleértve a Twittert, a Facebookot, az Instagramot és a YouTube-ot is.

Blackjack díler

Az egyik legnagyobb online szerencsejátékos állás napjainkban, amely korábban még álmainkban sem létezett, az a blackjack díler, azaz osztó. A dílerek itt azzal keresik a pénzüket, hogy lapokat osztanak a virtuális közönségnek, amelynek köszönhetően a játékosok életszerű, virtuális-reális élményben részesülhetnek.

Ez a szektor különösen az online kaszinók és pókerjátékok iránt növekvő érdeklődéssel együtt lendült fel, amióta milliók játszanak online blackjacket, illetve egyéb játékokat. A Sportfogadas.net a vezető online sportfogadási oldal Magyarországon, amely napi szinten kínál oktatóanyagokat a fogadók számára a legjobb bukmékerekről, bónuszokról, illetve fogadási tippekről.

Podcast producer

Napjainkban több technológiai állás van, mint csillag az égen, de az egyik, amely valóban robbanásszerű fejlődésnek indult az elmúlt öt évben, az a podcast producer. Úgy tűnik, hogy mindenkinek van legalább egy barátja vagy ismerőse, aki egy podcastben szerepelt, ami aligha meglepő, tekintve, hogy jelenleg körülbelül 900,000 podcast, és több mint 30 millió epizód áll rendelkezésre. A közönség minden bizonnyal igényli is ezeket, mivel a podcastek már egy régóta létező trendet képviselnek.

Manapság szinte nincs olyan téma, amiről ne találnánk podcastet, a bennük szereplő résztvevők pedig olyan szakembereket keresnek, akik segíteni tudnak nekik a mikrofon mögött a produceri és szerkesztői munkában. Ez a szakma azonban ennél többről szól, és számos podcast producer a vendégek foglalásáért és az ütemezésért is felelős.

Uber sofőr

A világ egyik leggyorsabban növekvő munkahelye az Uber körül forog. Mivel egyre több felhasználó szeretne A pontból B pontba eljutni, az Uber sofőrök iránt hatalmas kereslet támadt. Ez megdöbbentő tény, figyelembe véve, hogy állítólag körülbelül ötmillió sofőr él jelenleg az Uberből vagy a Lyftből. A két vállalat azonban örökre megváltoztatta a közlekedés világát, mivel a mai modern korban ez az emberek első választása, amikor fuvarra van szükségük.

Az Uber, amely eredetileg csupán taxiként működött, az elmúlt néhány évben már futár- és ételszállítási szolgáltatással is bővült. Az Uber iránti kereslet rendkívüli mértékben megnőtt, ráadásul mindez szinte egyik napról a másikra történt. A vállalat először az USA-ban örvendett hatalmas népszerűségnek, mielőtt az alkalmazás híre végig söpört az egész világon, ami a járművezetők iránt világszerte megnövekedett kereslethez vezetett. Manapság úgy tűnik, hogy az Uber sofőri állás kiváló lehetőség a munkanélküliek számára, mivel csak egy autóra és egy vezetői engedélyre van szükségük hozzá.

E-Sport edző

Az E-sport a világ egyik legnagyobb üzleti ágazata 2022-ben, és állítólagosan nem kevesebb, mint 1,1 milliárd dollárt ér. Az online szerencsejáték-szektor meglehetősen zavarosnak tűnhet azok számára, akik még nem hallottak róla, ám az online közvetítéseken keresztül a sportból származó bevételek azonban szemet gyönyörködtetőek, és ez az ágazat különösen Skandináviában, illetve Ázsiában bizonyult népszerűnek. Ez ahhoz vezetett, hogy egyre nagyobb szükség van olyan edzőkre, akik segítenek a játékosoknak tökéletesíteni képességeiket. A versenyekben való jobb teljesítmény magasabb pénzdíjakat eredményez, ami azt jelenti, hogy az E-Sport edzőbe való befektetés bölcs beruházás lehet a legmagasabb szinten versenyezni kívánó játékosok számára.

Ebben a szakmában azonban meglehetősen szűkösek a lehetőségek a kezdők számára, mivel az edzőktől elvárják, hogy korábbi tapasztalattal rendelkezzenek, és képesek legyenek arra, hogy ügyfeleiket új magasságokba juttassák az általuk választott játékban, amely magában foglalja a már elsajátított, alapvető készségek fejlesztését. Ettől függetlenül ez nagy valószínűséggel egy olyan szakma, amely a következő tíz évben is biztosan velünk marad!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
Legyen szó bármely szakmáról, a gyors és hatékony munkavégzés nagymértékben befolyásolja a sikert. Ez a szépségiparra különösen igaz, hiszen a vendég nem ér rá órákon keresztül ücsörögni vagy feküdni a szolgáltatónál. A hatékony szempillaépítést számos applikációs termék teszi lehetővé, melyeket érdemes megismerni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.