Síeléssel kapcsolatos tanácsok kezdőknek és újrakezdőknek

2024 / 02 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Síeléssel kapcsolatos tanácsok kezdőknek és újrakezdőknek
Amikor leesik az első hó, akkor a legtöbb sportrajongó a hegyek felé veszi az irányt, hogy a hóval fedett lankákon csússzanak alá. Ha kezdők vagyunk vagy egy éven keresztül a szekrényben pihent a sífelszerelésünk, akkor van pár tanács, melyet érdemes megfogadnunk, hogy biztosan élvezetes legyen a siklás minden pillanata.

A síelés azon sportok egyike, melyeket csak időszakosan tudunk űzni. Habár vannak műanyag tanpályák is, azonban azok nem adják vissza azt az élvezetes érzést, melyet a valódi havas lankákon átélünk.

 

Mielőtt útnak eredünk pár dologra ügyelni kell, például a Genertel Biztosító balesetbiztosítása nagy segítséget jelenthet, hogy a váratlan balesetektől se kelljen tartani. Bármelyik biztosítót választjuk, a biztosításról nem szabad elfeledkezni, mert könnyen rossz emlékeket szerezhetünk az utazásról.

Ellenőrizzük a sífelszerelést még az indulás előtt

 

Télen nagy örömmel vesszük elő a sífelszerelésünk és alig várjuk, hogy bepakoljuk az autóba és útnak induljunk. A kapkodás semmiképp sem kifizetődő, így ne egy-két nappal az indulás előtt szedjük elő, mivel így nem lesz időnk alaposan ellenőrizni, hogy a tárolás során a síléc fém alkatrészei jó állapotban vannak-e vagy az elmúlt évben rozsdásodni kezdtek-e. A sícipőnket szintén nézzük át, ugyanis előfordulhat, hogy a bélés bepenészesedett, különösen, ha nem megfelelően tároltuk.

 

A karbantartás elengedhetetlen

 

Ha szeretnénk sokáig használni az eszközeinket, akkor rendkívül fontos, hogy előrelátóak legyünk és használat után mindig gondoskodjunk róluk. Például a sícipő belső bélését mindig szárítsuk ki, minden használatot követően, de ne közvetlenül a radiátoron, mert a nagy hő hatására könnyen eldeformálódhat.

 

A léc ápolására szintén időt kell szánnunk. Ahelyett, hogy félreraknánk, hogy megszáradjon, töröljük le mi magunk róla egy száraz ronggyal a havat, nedvességet, ezzel elkerülve a rozsdásodási folyamatokat. Ha ráférne az eszközre egy élezés, akkor azt inkább bízzuk szakemberre. A sícipő beállítását szintén ne házilag végezzük el.

 

Ne csak a felszerelésünket, hanem a testünket is készítsük fel!

 

Nem csak a felszerelésünk, hanem a testünk is pihent egy éven keresztül, ezt nem szabad elfelejteni. Lehet, hogy edzésben voltunk, de nem síeltünk legalább egy éve, így mielőtt belevetnénk magunkat a siklásba, fontos, hogy időt szánjunk a testünk átmozgatására, különös tekintettel a bokára, térdre, lábra, illetve a karokra.

 

Első alkalommal ne a legnehezebb, piros vagy fekete pályának essünk neki, hanem hagyjuk felkészülni a testünket az egyszerűbb lankákon. Ha már a színeket említjük, a legegyszerűbb a zöld pálya, majd következik a kék. Ezt követi a piros, a legnehezebb pedig a fekete pálya. Utóbbi kettőt csak gyakorlott síelőknek érdemes kipróbálni.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
Legyen szó bármely szakmáról, a gyors és hatékony munkavégzés nagymértékben befolyásolja a sikert. Ez a szépségiparra különösen igaz, hiszen a vendég nem ér rá órákon keresztül ücsörögni vagy feküdni a szolgáltatónál. A hatékony szempillaépítést számos applikációs termék teszi lehetővé, melyeket érdemes megismerni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.