FRD: Erdősítsük újra a Földet robotdinoszauruszok segítségével! 2021 / 10 / 03 / Felkai Ádám
A háromdimenziós szimuláció Segev Kaspi diplomamunkája, és olyan „automatizált erdészeket” mutat be, melyek gondját viselnék a fás területeknek, sőt akár újakat is kialakíthatnának, ami a klímakatasztrófa küszöbén toporogva elég hangsúlyos feladat. Ezek a robotok (Forest Ranger Druids/FRD) három típusban fordulnának elő, és mindegyiküknek meghatározott szerepköre lenne, melyek az erdészeti tevékenység komolyabb tanulmányozása után kerültek kialakításra. A három gép közül Chunk végezné a fűrészelést, tehát ahol szükség lenne erre, ritkítaná, nyírná a növényzetet és a fákat, Dickson lenne az újraerdősítés felelőse, ő vetné el a magvakat is, míg végül Rikko, a repülő drón, monitorozná az erdőt, és analizálná a begyűjtött információkat. A robotok az aktuális szükségleteknek megfelelően különböző elrendezésekben dolgozhatnának, sőt a tevékenységüket végezhetnék önállóan, de akár egy csapat részeként is.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.