FRD: Erdősítsük újra a Földet robotdinoszauruszok segítségével! 2021 / 10 / 03 / Felkai Ádám

A háromdimenziós szimuláció Segev Kaspi diplomamunkája, és olyan „automatizált erdészeket” mutat be, melyek gondját viselnék a fás területeknek, sőt akár újakat is kialakíthatnának, ami a klímakatasztrófa küszöbén toporogva elég hangsúlyos feladat. Ezek a robotok (Forest Ranger Druids/FRD) három típusban fordulnának elő, és mindegyiküknek meghatározott szerepköre lenne, melyek az erdészeti tevékenység komolyabb tanulmányozása után kerültek kialakításra. A három gép közül Chunk végezné a fűrészelést, tehát ahol szükség lenne erre, ritkítaná, nyírná a növényzetet és a fákat, Dickson lenne az újraerdősítés felelőse, ő vetné el a magvakat is, míg végül Rikko, a repülő drón, monitorozná az erdőt, és analizálná a begyűjtött információkat. A robotok az aktuális szükségleteknek megfelelően különböző elrendezésekben dolgozhatnának, sőt a tevékenységüket végezhetnék önállóan, de akár egy csapat részeként is.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
A nyártól már általánosan kötelező új visszagyűjtési rendszer részeként elmés azonosító-feldolgozó rendszerrel felszerelt furgonok gyűjtik be a dobozokat, palackokat a kisboltokból. Megnéztük, hogyan lapít, zúz és ad nyugtát egy ilyen autó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.