Szépségápolás a Covid idején

2021 / 05 / 14 / Perei Dóra
Szépségápolás a Covid idején
2021. április eleje. Lényegében egyszerre kaptam SMS értesítést arról, hogy átvehetem az arcfeszesítő készüléket a csomagautomatában, és döntött ágynak a koronavírus, ami miatt egy időre kiestem a forgalomból. Ez a cikk azonban nem a betegségről szól (amiből szerencsére viszonylag gyorsan kilábaltam), hanem arról, hogyan segítette bőröm regenerálódását egy aprócska szerkezet, amit úgy hívnak: Foreo Bear.

Boldog békeidőkben napi szinten odafigyelek bőröm külső-belső hidratáltságára, mivel nagyon könnyen kiszárad, és ahogy mindig mondom: nem szívesen hasonlítanék egy kriptaszökevényhez. (Plusz rettegek a ráncoktól). A koronavírus azonban alaposan bekavart a megszokott szépségápolási rutinomba, így mondanom sem kell, egyáltalán nem tetszett, amit a tükörben láttam, miután már volt elég energiám elvánszorogni a fürdőszobáig. A Bear ezalatt végig ott állt a kis polcomon, éppen csak azt nem mondta: "Majd én segítek."  Tény és való, régóta izgatta a fantáziámat, hogy vajon mit tudnak a Foreo készülékek, tényleg olyan hatásosak-e, mint amennyire népszerűek, illetve megéri-e beruházni rájuk. (Spoiler: határozottan megéri!)

Személyre szabott arckezelés

A Foreo Bear egy olyan egyedülálló technológián alapszik, amivel egy teljesen személyre szabott arctisztítási rutint kapunk, mely a bőrünk aktuális igényeihez megfelelően igazodik. A készülékhez tartozó, ingyenesen letölthető Foreo For You app először végigvezet a regisztrációs folyamaton, majd kezdődhet az egyéni rutinunk kialakítása.

A mikroárammal történő arcfeszesítés évek óta népszerű a nők körében, hiszen az eljárás plasztika-, vagy sebészeti beavatkozás nélkül segíti a bőr feszességének megtartását. A mikroáramos stimuláció aktivizálja a sejtműködést, ezáltal regenerálja az arc izmait, bőrünket pedig láthatóan tónusosabbá és feszesebbé teszi. A Foreo Bear ugyanezen elven működik, csakhogy ezúttal otthonunk kényelmében élvezhetjük a kezelést. Ne tévesszen meg senkit az 'áram' szó, a kezelés teljesen veszélytelen; a fejlesztők ugyanis pont olyan finom szintre hangolták a mikroáramot, hogy az még az enyhe áramérzet mellett is kellemes, ám hatékony otthoni kezelés legyen. A macifülekre emlékeztető elektródák által kibocsátott áram erőssége ráadásul

fokozatosan emelhető, így valóban személyre szabott élményt nyújt.

Ami a kütyü kinézetét illeti, feltűnő pink színe kifejezetten csajossá teszi (az én szívembe legalábbis azonnal belopta magát), vízálló szilikon borítása pedig a minél kényelmesebb fürdőszobai használatot és könnyű tisztítást szolgálja. Használata ugyancsak pofonegyszerű, mindössze egyetlen bekapcsoló gomb található rajta (ezzel állíthatjuk a mikroáram erősségét is), illetve a készülék fantázianevét is adó, mikroáramot kibocsátó "macifülek". A márka kínálatában megtalálható továbbá egy kifejezetten a Bear-hez kifejlesztett feszesítő szérum. Én személy szerint váltogatva használtam hol azzal, hol pedig a nappali, illetve éjszakai arckrémemmel. Nálam mindkettővel bevált, a lényeg ugyanis az, hogy a készülék használata mindenképp valamilyen vízbázisú szérumot igényel, ami jól vezeti a mikroáramot.

Így használjuk:

  • Arctisztítás: az első és legfontosabb lépés, hogy csak tiszta arcbőrön használjuk a Foreo Bear-t, máskülönben a bőrön lévő szennyeződések akadályozzák a mikroáram útját, és csökkentik annak hatékonyságát.
  • Használjuk az applikációt: Bluetooth segítségével regisztráljuk a Foreo készüléket a Foreo For You applikációban (Androidon és iOS-en egyaránt elérhető), ahol a mikroáram kívánt erősségén túl beállíthatjuk, hogy kérünk-e pluszban T-sonic pulzálást is, ami a pórusok mélyére hatolva elősegíti a szérum bőrbe juttatását.
  • Vigyük fel a szérumot: nyomjunk a pumpás szérumból két-három adagnyit a tenyerünkbe, majd egyenletesen vigyük fel az arcunkra. Fontos, hogy ezután mihamarabb elkezdjük a kezelést, mert a gél elég gyorsan beszívódik, emiatt a készülék nehezebben siklik a bőrön.
  • Mehet a menet: kapcsoljuk be a készüléket, indítsunk el az "arcedzés" programot, és kövessük a kijelzőn látható mozdulatokat. Hősiesen bevallom, én eleinte több Youtube videót is megnéztem, hogy minél gyorsabban elsajátítsam a mozdulatokat. Lényeg a lényeg, végig kell vezetnünk a mikroáramú gömböket az arc, a homlok, illetve a nyak jelzett részein, ha pedig túl erősnek érezzük a stimulációt (nekem valamiért mindig a homlokom környékén kellett visszavennem a tempóból), a bekapcsoló gomb nyomogatásával menet közben is állíthatunk az intenzitáson.

A bevezetőben elfelejtettem megemlíteni, de érdemes tudni, hogy a Foreo Bear mindössze kilencven másodpercig (!) tartó használatával feszesebb és tónusosabb arcbőr érhető el, emellett pedig a korai ráncok kialakulásának megelőzésében is nagy segítségünkre lehet. Ezen felül van pár kérdés, ami felmerülhet az ember lányában a készülékkel kapcsolatban, ezért az alábbiakban igyekszem azokat is megválaszolni:

  • Csak applikációval használható? Nem, de erősen ajánlott, különösen a kezdeti lépéseknél, hiszen itt állíthatjuk be a készülék erősségét, ahogy a felugró videó is segíti a mozdulatok elsajátítását.
  • Tutira nem fáj az áramütés? A legkevésbé sem, hiszen ahogy fentebb már említettem, csak minimális, ám de szabályozott stimuláció éri az arcizmokat. A szemöldökömnél és a hajvonalnál kicsit érzékenyebb a bőr, de fájdalmasnak egyáltalán nem nevezném.
  • Milyen rendszerességgel érdemes használni? A készülék leírása alapján már akkor is sokat tehetünk bőrünkért, ha hetente két-három alkalommal elvégzünk egy kilencven másodperces kezelést, én viszont amondó vagyok, hogy megéri naponta öt-tíz percet is rászánni a maradandó hatás érdekében.
  • Könnyen tisztítható? Természetesen, használat után elég áttörölni előbb egy nedves törlőkendővel, majd egy száraz ruhával.
  • Gyakran kell tölteni? Egyáltalán nem, így lassan egy hónap után nekem még mindig nem volt szükségem a töltőjére. (A hivatalos leírás szerint egyébként feltöltve kilencven használatra elég).
  • Mennyibe kerül, hol lehet beszerezni, és hol tudhatunk meg róla még többet? A Foreo Bear ára százkilencezer forint, vagyis mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, de nézzük a dolog jó oldalát: a márka legalább nem árul zsákbamacskát, vagyis idővel biztosan behozza az árát. Ezen kívül minden fontos információt megtalálhatunk róla a Notino weboldalán.

 


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.