Tulajdonképpen mi is az az intelligencia? 2020 / 08 / 07 / Bobák Áron

Bár elsőre magától értetődőnek tűnik, még a tudósok is megosztottak abban, pontosan mit is nevezhetünk intelligens viselkedésnek. Intelligens-e a nyálkagomba, ami megtalálja az utat az élelemhez? És a mókusok, amik ösztönösen rejtik el az ételt? A Kurzgesagt videója szerint az intelligenciára leginkább úgy érdemes tekinteni, mint egy szerszámos ládára, amelyben számtalan különböző képesség található meg, és ezek mindegyike a problémák megoldását segíti elő. (Fotó: Robina Weermeijer/Unsplash)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Hogyan állapítja meg a testünk, hogy mikor ettünk eleget?
Hogyan állapítja meg a testünk, hogy mikor ettünk eleget?
A test a ghrelin peptidhormon termelésével jelzi, hogy itt az ideje az evésnek. De honnan tudjuk, hogy mikor érdemes leállni? A videóból kiderül.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.