Mesterművek minden tekintetben – a Xiaomi új telefonjait fotózásra és videózásra találták ki

2023 / 11 / 09 / Fizetett Hirdetés
Mesterművek minden tekintetben – a Xiaomi új telefonjait fotózásra és videózásra találták ki
Aki szeret igazán jó fotókat és videókat készíteni a mobiljával, annak biztosan tetszeni fog a Xiaomi 13T új telefoncsaládja, a 13T és 13T Pro készülékekbe ugyanis a Leicával közösen fejlesztett, professzionális optikák kerültek. Jó hír, hogy a minőség nem kell, hogy a mennyiség rovására menjen, mert a telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket pedig kitolták.

A Xiaomi a 13T sorozat készítésénél tisztában volt vele, hogy az okostelefonhasználók legújabb generációja főként a kreativitását szeretné kibontakoztatni a telefonokkal, így a termékcsaládot úgy tervezte, hogy az professzionális minőségű fényképek elkészítésére is alkalmas legyen. A Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T is tripla kamerarendszerrel van felszerelve, amely a Leicával közösen fejlesztett Summicron lencsékből áll. Része egy 7P aszférikus lencsével kiegészülő

50 MP-es, nagylátószögű, 24 mm-es gyújtótávolságú egység, amelyet kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy több fényt engedjen be, így nagy dinamikatartományban is lehessen felvételeket készíteni vele.

Ehhez társul egy 50 MP-es, 50 mm-es gyújtótávolságú teleobjektív lencse, a harmadik, 12 MP-es, 15 mm-es gyújtótávolságú, ultranagy látószögű kamera pedig a panorámafotók és tájfotók készítésére a legalkalmasabb. A 100 százalékban DCI-P3-ra épülő Xiaomi 13T Pro és Xiaomi 13T kamerák szélesebb színtartománnyal rendelkeznek, amely segít a valóság természetes, színekkel teli megörökítésében.

A Xiaomi 13T sorozat készülékei kétféle, eredeti Leica fényképezési módot kínálnak: Leica Authentic Look és Leica Vibrant Look. Mindkettő látványos eredményeket képes produkálni, miközben a színeket a maguk természetességében, erős kontrasztokkal és árnyalatokkal adják vissza, ami a Leica kamerákkal készült fotók egyik legfőbb jellemzője. A telefonokban hat Leica filter áll rendelkezésre, ilyen például a LeicaM-Typ240 Film Mode-tól átvett Leica Sepia és Leica Blue, a négy új Leica vízjellel pedig még többféle fotókompozíciót lehet összeállítani, és még több képméret közül lehet választani.

A telefonok a Xiaomi 13 Ultrából már ismert fényképezési módokat is kínálnak, amelyeket maga a felhasználó állíthat be Pro módban. Ezekkel előre beállíthathatóak a színtónusok és a textúrák, ugyanakkor még több részletet és színárnyalatot emelhetünk ki a képek utólagos szerkesztése során. Az ilyen előzetes beállítások azután saját, egyéni fényképezési módként is elmenthetők a telefonban.

A Xiaomi ProFocus funkció révén a Xiaomi 13T készülékekkel a gyors mozgások is nagy részletességgel ragadhatók meg, akkor is, ha gyorsan mozgó tárgyról – például kutyáról vagy madárról – kell közelképet készíteni, vagy épp mozgásban lévő embereket szeretnénk megörökíteni egy adott pillanatban. Ha már mozgás: a Xiaomi 13T Pro 10-bites LOG 4:2:0 H.265 videós képességeket kínál, ami rendkívüli színkezelést és részletgazdagságot tesz lehetővé.

Az előretelepített Rec.709 LUT olyan hatást kelt a magas szintű színpontosságnak és vizuális mélységnek köszönhetően, mintha a felvételeket tényleg egy professzionális videókamerával rögzítették volna.

A Xiaomi 13T hátsó kamerája támogatja a 4K felbontású felvételek készítését bármilyen gyújtótávolságnál, továbbá gyorsan és hatékonyan lehet a felvett anyagot utólag szerkeszteni. A Xiaomi Galérián belül a Videó szerkesztő Pro módba lépve feliratok helyezhetők el, és külön szerkeszthető hangfelvételekkel, számokkal könnyen hangaláfestés is adható a felvételhez. Ezek a funkciók a közösségi médiába szánt rövid videók, vagy személyes vlogok publikálásakor jönnek igazán jól.

Persze az sem mindegy, milyen kijelzőn tudjuk visszanézni a telefonunkkal készített képeket és videókat. A Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T a felvételek megtekintését is új szintre emeli a 6.67"-os CrystalRes Display kijelzőn, amelynek a képfrissítési rátája 144 Hz, a felbontása pedig 1.5K (2712 x 1220) pixel. A Xiaomi 13T általában 1200 nit fényerővel világítja meg a képeket, de szélsőséges esetben akár 2600 nitre is képes. Ráadásul, a telefon 100 százalékos DCI-P3 lefedettséget kínál, és 68 milliárd szín megjelenítésére képes, vagyis HDR10+ és Dolby Vision kompatibilis. Ennek köszönhetően nagyobb a kijelzőn a kontraszt a sötét és a világos részek között, a részletek igazi textúrájukban mutatkoznak meg, a szaturáció jól kiegyensúlyozott. Ez különösen jó hír a tartalomkészítők számára, hiszen így egyszerűen hozhatnak létre professzionális színvonalú tartalmakat: szelfiket, portréképeket, figyelemfelkeltő videókat és vlogokat. A Xiaomi a vizualitás mellett a hangélményre is nagy hangsúlyt fektetett: a Xiaomi 13T a Dolby Atmos ® támogatásával, beépített kettős hangszórókkal nyújt meggyőző vizuális és hangélményt.

A sok fotózás és videózás energia- és erőforrásigényes, ezt hivatott támogatni a 13T-ben lévő MediaTek Dimensity 8200-Ultra chipkészlet, amit a rendkívül hatékony energiafelhasználásra terveztek, még ennél is többet tud azonban a Xiaomi 13T Pro MediaTek Dimensity 9200+ chipkészlete és a rendkívüli, akár 3.35GHz-es gyorsaságért felelős nyolcmagos CPU-ja. A készülék ugyanakkor egy beépített Arm Immortalis-G715 GPU-val is rendelkezik, amely a képfeldolgozást és ezzel a különleges játékélményt segíti, a hűtésről pedig mindkét telefonban egy 5000 mm²-es hűtő segíti.

Ami az akkumulátorokat illeti, a Xiaomi 13T Pro támogatja a 120W HyperCharge töltést,

amely képes 19 percen belül 100 százalékos töltöttségi állapotba hozni a készüléket.

Mindkét telefont lehet gyorstölteni, ami azt jelenti, hogy a Xiaomi 13T Pro 36 százalékra, a Xiaomi 13T pedig 21 százalékra tölthető fel mindössze 5 perc alatt. Szintén mindkét készülék rendelkezik az ISP (Internal Shortage Precaution), SOA (Safety Operating Area), DTPT (Dynamic Turbo Power Technology) technológiákkal, amelyek lehetővé teszik a nagy, 5000 mAh-s akkumulátor biztonságos használatát.

A Xiaomi 13 sorozat klasszikus tervezési stílusához illeszkedve a Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T két színben érhető el: Alpine Blue és Black. Az Alpine Blue modell hátlapja prémium Xiaomi BioComfort vegán bőrből készült, a fekete modell pedig fényes üveg hátlapot kapott, ami elegáns megjelenést kölcsönöz neki. Mindkét okostelefon strapabíró: az IP68 besorolásuk azt jelenti, hogy víz- és porállóak, így a készülékek egyszerre tartósak és stílusosak is.

A Xiaomi 13T Pro 12GB+512GB tárhelyváltozatban 339.990 forintos, a Xiaomi 13T pedig 8GB+256GB tárhelyváltozatban pedig 239.990 forintos ajánlott fogyasztói áron kapható. Mindkét okostelefon vásárlói jogosultak 6 hónapig a 100GB Google One felhő igénybevételére fájlok, fényképek tárolásához, és 3 hónapon át használhatják ingyen a YouTube Premium szolgáltatást, így reklámok nélkül élvezhetik a YouTube és YouTube Music app tartalmait.

A cikk létrejöttét támogatta a Xiaomi.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A korszakalkotónak szánt AI Pin óriási bukta az első kritikák szerint
A korszakalkotónak szánt AI Pin óriási bukta az első kritikák szerint
Túlmelegszik, megbízhatatlan válaszokat ad, lassú és még drága is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.