A medúzák mozgását imitálva közlekedik a Kaliforniai Egyetem puharobotja 2022 / 06 / 11 / Palotai Nándor

A fejlábúak csoportja ihlette a San Diego-i Kaliforniai Egyetemen kifejlesztett puhatestű robotot, mely ritmikus összehúzódással hozza létre a haladásához szükséges tolóerőt, mely  körülbelül 0,19 N. A puharobot átlagosan 18,4 centimétert tett meg másodpercenként, a leggyorsabb sebessége azonban elérte a szekundumonkénti 32,1 centimétert is. A kísérletek során a robotra később egy több irányba is kitéríthető, 5 centiméter átmérőjű fúvókát is szereltek, a robot ennek segítségével könnyedén tudott irányt váltani is. A tesztek végén egy kamerát is erősítettek a robotra, mely a látottak alapján alkalmas lehet a tengeri élővilág kutatására. (Fotó: UC San Diego)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.