A Microsoft harminc év után új gombot vezet be a billentyűzeteken, hogy életre hívja a mesterséges intelligenciát

2024 / 01 / 05 / Bobák Zsófia
A Microsoft harminc év után új gombot vezet be a billentyűzeteken, hogy életre hívja a mesterséges intelligenciát
A Copilot billentyűvel egyetlen gombnyomással hívhatjuk elő a Microsoft digitális asszisztensét.

A Microsoft egy újabb billentyűzetgombot vezet be a klaviatúrákon, hogy minél könnyebben és gyorsabban előhívhatóvá tegye nemrégen megjelent digitális asszisztensét. A Copilot gomb megnyomásával megjelenik a chatbot, ami segít a feladatok elvégzésében és végigkíséri a felhasználót a szükséges lépéseken a munka során.

A Copilotot, azaz Másodpilótát a Microsoft tavaly tavasszal mutatta be azzal a céllal, hogy a mesterséges intelligencia rendszert a mindennapos felhasználás alapvető részévé tegye és olyan saját virtuális asszisztens állandó jelenlétét biztosítsa a szolgáltatások használata alatt, ami a bonyolultabb feladatok elvégzésekor átveszi egy-egy részfeladat megoldásának terhét az emberektől. Ahogy arról korábban írtunk a Copilot "hajtóművét" mesterséges intelligencia algoritmusok adják és két programon alapul: a ChatGPT 4-et és a DALL-E-t is felhasználják a működtetésére. A ChatGPT 4-et a Microsoft már a nyilvános megjelenése előtt beépítette az Edge böngészőbe és a Bing keresőbe is, a Copilotban pedig az akadálytalan kommunikációt segítik vele. A DALL-E text-to-image képgenerátorral értelemszerűen a képek készítésére teszik alkalmassá a Copilotot, amit például egy prezentáció összeállításához lehet kihasználni.

A virtuális segéd funkciója széles körű, többek között a Wordben, Excelben, Outlookban és Teamsben is működik: prezentációkat és vázlatokat készít, leveleket válogat, adatokat jelenít meg és számos más módon könnyíti meg a munkafolyamatokat. Idén a ChatGPT 4-nek és a DALL-E-nak is a legújabb verzióit fogják alkalmazni a Copilotban, vagyis a ChatGPT 4 Turbo és a DALL-E 3 friss modellje dolgozik majd a háttérben a chatbottal folytatott beszélgetések alatt, valamint a Bing keresőbe integrálják a Deep Search funkciót, ami a keresés új módját hozza a programba, kibővíti a keresési leírások körét és relevánsabb eredményeket nyújt.

A Copilot gombbal mindezeket a lehetőségeket bármely olyan billentyűzettel azonnal elérhetjük, amelybe integrálják az új billentyűt és amin a Windows 11 fut (a Windows 11 friss verziójában jelent meg a virtuális asszisztens). Ahhoz, hogy a chatbot rögtön rendelkezésre álljon, Microsoft fiókkal kell rendelkeznie a felhasználónak, amibe be kell jelentkezni. Amennyiben a Copilot nem elérhető a PC-n, a billentyű lenyomásával a Windows keresője nyílik meg. A Microsoft szerint a Copilot integrálása egy mesterséges intelligenciára alapozott és egyre személyre szabottabb és intelligensebb számítógépes rendszer felé nyitja meg az utat, a Copilot billentyű pedig hasonlóan jelentős változtatást jelent, mint a Windows gomb 1994-es bevezetése.

(Fotó: Microsoft)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
A Samsung Galaxy S-széria legerősebb változatának, az Ultrának évek óta nem volt komolyan vehető versenytársa Európában az androidos telefonok között, most viszont a Xiaomi megtörte a jeget a Xiaomi 14 Ultrával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.