A növekedéshez pénz kell, de nem mindegy milyen áron jutsz hozzá!

2022 / 03 / 03 / Fizetett Hirdetés
A növekedéshez pénz kell, de nem mindegy milyen áron jutsz hozzá!
Ezekkel a hitelekkel sokkal jobban járhatsz, mint egy kockázati tőkebefektetővel!

Az elmúlt 5-10 évet, vagyis a 2010-es éveket utólag valószínűleg az ingyen pénz korának fogjuk nevezni, a nagy 2008-as válság utáni évtized soha nem látott pénznyomtatáshoz vezetett, így rengeteg tőke áramlott tulajdonképpen minden ötletbe vagy olyan iparágba, értékpapírba, melyben minimális fantáziát is láttak a befektetők.

Szerencsés időszak az ilyen azoknak a cégeknek, akiknek nagypályás tervei miatt azonnal masszív finanszírozásra van szükségük. A klasszikus banki pénzügyi termékekhez korábban azonban jellemzően nem vagy csak nehezen fért hozzá a mikro- és kisvállalkozói réteg, mivel ha van valami, amit a bankok nem szeretnek, az a kockázat.

Van egy ötletem, kéne rá 50 millió

A konzervatív banki ügymenet még a pénzbőség időszakában sem volt túl gáláns az innovatív, de tőkeszegény kisebb vállalkozásokkal, így angyalbefektetők és kockázati tőkealapok kezei közé kormányozta a legfrissebb hajtásait a gazdaságnak, a szerencsésebb ötletek megtapadtak egy-egy inkubátor falán, de sok esetben ezért súlyos árat kellett fizetni, a befektetők szemmel látható mértékű tulajdonrészt kérnek ilyenkor a pénzükért cserébe.

A kockázati tőke világa teljesen más, mint egy klasszikus pénzügyi partner kínálta lehetőség, mind a két irány passzolhat a jövőképbe, de érdemes átgondolni, ha mindkét forrás megszerzésére van lehetőség, melyik irányba vezetjük a cégünket.

Ezekért a hitelekért nem kell levetkőznöd

A KAVOSZ Zrt. koordinálja a Széchenyi Kártya Programot. Ez egy olyan szolgáltató, amely az elmúlt 20 évben kifejezetten a mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV) számára kínált pénzügyi lehetőségeket a Kormányzattal, hitelintézetekkel, garantőr intézményekkel szoros együttműködésben, folyamatosan fejlesztve azokat, így mára igazán népszerű partnerévé vált a szektornak. Soha ennyien nem keresték még fel őket, mint napjainkban, egyre szélesebb körben válik ismertté az általuk kínált államilag támogatott pénzügyi termékcsalád.

A vállalkozások méretétől és helyzetétől függően 500.000 forinttól akár 1.000.000.000 forintig lehet tervezni a Széchenyi Kártya Program konstrukcióival, ez pedig azért elég sok KKV számára jelent óriási lehetőséget. Amitől pedig ez igazán vonzóvá válik, hogy az állami támogatás miatt bizonyos hitelek esetén akár 0%-os fix éves kamattal lehet tervezni, de a legtöbb esetben is csak fix 0.5 - 2.5% közötti éves kamattal, és ez nem tréfa.

Jól jönne akár 1.000.000.000 Ft, 1%-os éves kamat mellett? Már mutatjuk is az utat!

A KAVOSZ által kínált hiteleket 3 nagyobb csoportba sorolhatjuk:

 • Általános cégprofilhoz kapcsolódó hitelek:
  • Működéshez kapcsolódó hitelek
  • Beruházási hitelek
 • Turisztikai területen felhasználható hitel
 • Agrár területen felhasználható hitelek
  • Működéshez kapcsolódó hitelek
  • Beruházási hitel

Ezen felül pedig létezik még egy egyedülálló lízingkonstrukció is.

Nézzük eggyel konkrétabban, hogyan is néznek ezek ki:

ÁLTALÁNOS CÉGPROFIL - MŰKÖDÉS FINANSZÍROZÁS

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!

A vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgáló szabad felhasználású folyószámlahitel. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható. A lehívott összeg a visszatöltés után ismételten igénybe vehető.

Kamat: CSAK FIX 2.5% / év
Igényelhető összeg: 1.000.000 - 100.000.000 HUF

Hol lehet igényelni? Itt vannak a részletek!

Széchenyi Likviditási Hitel GO!

Szabad felhasználású forgóeszközhitel, számla nélküli finanszírozással, igénybe vehető a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére, mint pl. készletek beszerzésére, vagy olyan szolgáltatások igénybevételének finanszírozására, mint szállítás-rakodás, raktározás, csomagolás, eszközök karbantartása, továbbképzés, hirdetés, reklám és propaganda, tervezés és lebonyolítás, könyvvizsgálat, könyvviteli szolgáltatás stb. A hitel fordítható a Vállalkozás fennálló hiteltartozásának kiváltásra is.

Kamat: CSAK FIX 2.5% / év
Igényelhető összeg: 1.000.000 - 250.000.000 HUF

Hol lehet igényelni? Itt vannak a részletek!

ÁLTALÁNOS CÉGPROFIL - BERUHÁZÁS

Széchenyi Beruházási Hitel GO!

Széles körben felhasználható beruházási hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzésére. A hitel elősegíti a vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, így különösen a meglevő kapacitások bővítését, új kapacitások kiépítésének finanszírozását.

A hitel segítségével megvalósítható lehetséges – a vállalkozás üzleti tevékenységével kapcsolatos - hitelcélok például: ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb (jármű kategóriába nem tartozó)  tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés (legfeljebb a hitelösszeg 20%-áig), részvény, üzletrész, egyéb társasági részesedés vásárlása.

Kamat: CSAK FIX 1% / év
Igényelhető összeg: 1.000.000 - 1.000.000.000 Ft

A hamarosan igényelhető zöld, fenntartható és technológiaváltást szolgáló hitelcélokra irányuló hitelkérelmek esetén a kamat CSAK FIX 0,5%/év!

Hol lehet igényelni? Itt vannak a részletek!

Széchenyi Mikrohitel GO!

Kifejezetten a hazai mikro- és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat-, kezelési költség- és garantőrintézményi kezesség bevonása esetén kezességi díj támogatásban részesített, a Konstrukció forgalmazásában részt vevő pénzügyi vállalkozások általi finanszírozásban elérhető beruházási hitel, amely felhasználható agrár és nem agár beruházási célok finanszírozására egyaránt (például ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb (jármű kategóriába nem tartozó) tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése is).

Kamat: CSAK FIX 0.5% / év
Igényelhető összeg: 1.000.000 - 50.000.000 HUF

Hol lehet igényelni? Itt vannak a részletek!

ÁLTALÁNOS CÉGPROFIL - LÍZING

Széchenyi Lízing GO!

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások újraindítását segítő lízing konstrukció, amely felhasználható agrár célú és nem agár célú lízingügyletek, így például új vagy használt haszongépjármű, gép, berendezés, immateriális javak és ingatlan finanszírozására is.

Kamat: CSAK FIX 2.5% / év
Igényelhető összeg: 1.000.000 - 1.000.000.000 HUF

Hol lehet igényelni? Itt vannak a részletek!

TURISZTIKAI HITELEK

Széchenyi Turisztikai Kártya GO!

A Széchenyi Turisztikai Kártya GO! kifejezetten a turisztikai szektorban működő vállalkozások részére a COVID-19 koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet kezelésére és a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében kialakított új, kedvezményes feltételrendszerű, kiemelt állami kamat-, kezességi díj-, bírálati díj és költségtámogatásban részesített szabad felhasználású folyószámlahitel.

Kamat: CSAK FIX 0.5% / év
Igényelhető összeg: 1.000.000 - 250.000.000 HUF

2022. március 1-től ugyanilyen kondíciók mellett érhető el a Széchenyi Benzinkút Kártya is a gépjárműüzemanyag-kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára.

Hol lehet igényelni? Itt vannak a részletek!

AGRÁR HITELEK - MŰKÖDÉS FINANSZÍROZÁS

Agrár Széchenyi Kártya!

A mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére kialakított, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített szabad felhasználású folyószámlahitel.

Kamat: 1 havi BUBOR / év
Igényelhető összeg: 500.000 - 200.000.000 HUF

Hol lehet igényelni? Itt vannak a részletek!

Agrár Széchenyi Kártya - Sertéstenyésztést támogató ASZK

A takarmányárak folyamatos emelkedése és a Covid járvány miatti piacvesztésből adódó kedvezőtlen gazdasági helyzet okozta jövedelemkiesés miatt a sertéstenyésztő mezőgazdasági vállalkozások a rendeletben meghatározott sertés számos állategységtől függően Agrár Széchenyi Kártya hitelük teljes vagy meghatározott részösszegére további támogatásra lehetnek jogosultak (adott jogcímű támogatási szabad keretük terhére) 2022. január 1 -2022.június 30. között hatályba lépett hitelszerződések esetén.

Kamat: 0% / év
Igényelhető összeg: 500.000 - 200.000.000 HUF

Hol lehet igényelni? Itt vannak a részletek!

AGRÁR HITELEK - BERUHÁZÁS

Agrár Széchényi Beruházási Hitel GO!

Széles körben felhasználható agrár beruházási hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzésre. A hitel elősegíti az agrár vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, így különösen a meglevő kapacitások bővítését, új kapacitások kiépítésének finanszírozását.

Kamat: CSAK FIX 1% / év
Igényelhető összeg: 1.000.000 - 1.000.000.000 HUF

A hamarosan igényelhető zöld, fenntartható és technológiaváltást szolgáló hitelcélokra irányuló hitelkérelmek esetén a kamat CSAK FIX 0,5%/év!

Hol lehet igényelni? Itt vannak a részletek!

A cikk elkészítésében partnerünk volt a KAVOSZ Zrt.

(Fotó: KAVOSZ, Unsplash.com, Pexels.com)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Hogyan állapítja meg a testünk, hogy mikor ettünk eleget?
Hogyan állapítja meg a testünk, hogy mikor ettünk eleget?
A test a ghrelin peptidhormon termelésével jelzi, hogy itt az ideje az evésnek. De honnan tudjuk, hogy mikor érdemes leállni? A videóból kiderül.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.