A sikeres hidegmegkeresések titka

2021 / 12 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
A sikeres hidegmegkeresések titka
Ugyan a hidegmegkeresésektől még a tapasztalt értékesítők jórésze is szíve szerint kiszaladna a világból, mégis be kell látni, hogy ha valaki ezt jól csinálja, akkor számtalan sikert érhet el a szakterületén.

A következő cikkben megvizsgáljuk, mik azok a hibák, amiket rendszeresen elkövetnek az értékesítők egy-egy hidegmegkeresés során, és hogy miért vált ez ki a potenciális ügyfelekből szinte pánikszerű reakciót azonnali szimpátia helyett.

Csak az ügynökök hívását ne!

Az gondolnánk, hogy a hideghívásoktól és -megkeresésektől való ódzkodás valamilyen kulturális gyökerekkel rendelkezik, de sajnos ez nem így van. Ez egy kialakult reakció, ami főként annak köszönhető, hogy bizonyos szegmensek a profitmaximalizálás érdekében lényegesen több értékesítőt vesznek fel, mint amennyinek a minőségi oktatására kapacitásuk lenne. Ezeknek az értékesítőknek ugyan megtanítanak szinte mindent a termékről, meg is értetik velük, hogy ezzel tulajdonképpen segítenek az embereknek, de azt már sajnos az üzletkötőknek csupán nagyon alacsony százaléka veszi észre, hogy a termék ugyan jó, de nem feltétlenül van erre minden embernek szüksége.

Abban az esetben, mikor ez a ráébredés nem történik meg, jön a darálás. Ugyanis a minőségi ügyfelek hiányát nagy mennyiségű megkereséssel igyekeznek kompenzálni. Rengeteg embert keresnek meg kiforratlan, sok esetben tukmálós értékesítési technikával, ami aztán a tárgyalópartnerből menekülési ösztönt fog kiváltani, véletlenül sem a hosszú távú kapcsolat alapjait helyezi le. És egyáltalán nem segít ezen a helyzeten az sem, hogy a média és a popkultúra is ráerősít erre a kártékony eladási technikára (gondoljunk például a Wall Street farkasára).

Szeretnéd megtanulni, hogyan tudod a hideghívásokat az előnyödre fordítani? Keresd fel a SalesKurzus.hu weboldalát, ahol számos értékesítési tanfolyam közül válogathatsz, hogy Te lehess a legjobb a csapatban!

Mi az a telephobia?

Mielőtt azt hinnéd, hogy ez egy kitalált fogalom, ki kell, hogy ábrándítsalak. Léteznek ugyanis olyan emberek, akik remekül elboldogulnak a személyes beszélgetésekkel, nincs problémájuk a chateléssel vagy az e-mailes kommunikációval sem, de kellemetlen érzések kerítik őket hatalmukba, ha csörög a telefonjuk, vagy esetleg kimenő hívást kell indítaniuk. (Mondani sem kell, hogy ez nem a legjobb alap egy sales karrierhez.)

A célpiac fontossága

A hidegmegkeresés nem egyenlő a vaktában lövöldözéssel. Kiemelten fontos, hogy amennyiben van rá lehetőséged, szűrd le a listákat, hogy kik azok egyáltalán, akik a célcsoportodba tartoznak. Szemléltető például: az életbiztosításokat nem a hentesboltban kell eladni, hanem meg kell találnod azokat az embereket, akik valami miatt egy kockázatosabb élethelyzetben vannak éppen.

(Szponzorált tartalom)


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
A hajhullás elleni sampon a mai kor egyik legkeresettebb hajápolási termékei közé tartozik. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a hajhullás számos embert érint világszerte. Egy jó minőségű sampon nemcsak hogy csökkentheti a hajhullást, de hozzájárulhat a haj sűrűségének és egészségének javításához is.
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.