Agilis kutató-mentő robotkutyát fejleszt egy kínai cég 2022 / 07 / 23 / Palotai Nándor

A kínai DEEP Robotics a napokban mutatta be az eddigi legfejlettebb négylábú robotjáról készült legfrissebb felvételt. A robotkutyát kifejezetten arra terveztek, hogy katasztrófákat követően, földrengések és robbanások helyszínein teljesítsen szolgálatot. A Jueying X20 már a negyedik robotkutya, amit a DEEP Robotics fejlesztett. Az egy méter hosszú, 46 cm széles és 60 cm magas robot önmagában 50 kg-ot nyom, és egy feltöltéssel körülbelül 4 órán keresztül képes működni. 20 kg-os teher cipelése esetén ez két órára csökken, továbbá 85 kg a legnagyobb súly, amit még biztonsággal elbír a robot, igaz, ezt már csak percekig. A robotkutya 20 cm magas akadályok átlépésére, illetve 35 fokos emelkedők megmászására is képes, továbbá hőérzékelőkkel, kamerákkal, szenzorokkal is fel van szerelve, illetve a levegő összetételét is képes érzékelni. (Fotó: DEEP Robotics)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A robotról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a felvételek tanúsága szerint a háztartási munkák jól mennek neki és ehhez hasonló, ház körüli teendők elvégzésére szánja a gyártó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.