Agilis kutató-mentő robotkutyát fejleszt egy kínai cég 2022 / 07 / 23 / Palotai Nándor

A kínai DEEP Robotics a napokban mutatta be az eddigi legfejlettebb négylábú robotjáról készült legfrissebb felvételt. A robotkutyát kifejezetten arra terveztek, hogy katasztrófákat követően, földrengések és robbanások helyszínein teljesítsen szolgálatot. A Jueying X20 már a negyedik robotkutya, amit a DEEP Robotics fejlesztett. Az egy méter hosszú, 46 cm széles és 60 cm magas robot önmagában 50 kg-ot nyom, és egy feltöltéssel körülbelül 4 órán keresztül képes működni. 20 kg-os teher cipelése esetén ez két órára csökken, továbbá 85 kg a legnagyobb súly, amit még biztonsággal elbír a robot, igaz, ezt már csak percekig. A robotkutya 20 cm magas akadályok átlépésére, illetve 35 fokos emelkedők megmászására is képes, továbbá hőérzékelőkkel, kamerákkal, szenzorokkal is fel van szerelve, illetve a levegő összetételét is képes érzékelni. (Fotó: DEEP Robotics)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.