Akár egy tengeralattjáróra is rákapaszkodhat a kétéltű, tapadókorongos drón 2022 / 05 / 25 / Palotai Nándor

A kínai Beihang Egyetem, az Imperial College London, és a svájci Empa kutatóközpont kutatói közösen fejlesztették ki azt a drónt, ami nem csak a levegőben, de akár a víz alatt is tud közlekedni – írta meg a New Atlas . A drón a víz alól kevesebb, mint fél másodperc alatt képes kirepülni, ráadásul egy speciális, 3D nyomtatással készült tapadókoronggal is fel van szerelve, melyet a Remora nevezetű hal hasonló szerve ihletett. Ennek belső része barázdált, ez által képes egyenetlen felületen is megtapadni. A korong segítségével a drón rákapaszkodhat különböző járművekre, és ezzel is spórolhat energiát. A tudósok a koptert óceánkutatói szerepkörben látnák legszívesebben. (Fotó: Beihang University / Science Robotics)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Project Astra úgy válaszol a kérdéseinkre, mintha egy mindentudó ismerőssel beszélgetnénk videochaten, okosszemüvegekkel kombinálva pedig egészen új távlatokat nyithat a chatbotok használatában.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.