Akár egy tengeralattjáróra is rákapaszkodhat a kétéltű, tapadókorongos drón 2022 / 05 / 25 / Palotai Nándor

A kínai Beihang Egyetem, az Imperial College London, és a svájci Empa kutatóközpont kutatói közösen fejlesztették ki azt a drónt, ami nem csak a levegőben, de akár a víz alatt is tud közlekedni – írta meg a New Atlas . A drón a víz alól kevesebb, mint fél másodperc alatt képes kirepülni, ráadásul egy speciális, 3D nyomtatással készült tapadókoronggal is fel van szerelve, melyet a Remora nevezetű hal hasonló szerve ihletett. Ennek belső része barázdált, ez által képes egyenetlen felületen is megtapadni. A korong segítségével a drón rákapaszkodhat különböző járművekre, és ezzel is spórolhat energiát. A tudósok a koptert óceánkutatói szerepkörben látnák legszívesebben. (Fotó: Beihang University / Science Robotics)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.