Akár egy tengeralattjáróra is rákapaszkodhat a kétéltű, tapadókorongos drón 2022 / 05 / 25 / Palotai Nándor

A kínai Beihang Egyetem, az Imperial College London, és a svájci Empa kutatóközpont kutatói közösen fejlesztették ki azt a drónt, ami nem csak a levegőben, de akár a víz alatt is tud közlekedni – írta meg a New Atlas . A drón a víz alól kevesebb, mint fél másodperc alatt képes kirepülni, ráadásul egy speciális, 3D nyomtatással készült tapadókoronggal is fel van szerelve, melyet a Remora nevezetű hal hasonló szerve ihletett. Ennek belső része barázdált, ez által képes egyenetlen felületen is megtapadni. A korong segítségével a drón rákapaszkodhat különböző járművekre, és ezzel is spórolhat energiát. A tudósok a koptert óceánkutatói szerepkörben látnák legszívesebben. (Fotó: Beihang University / Science Robotics)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Kína valódi
Kína valódi "láthatatlanná tévő köpönyeget" fejlesztett állítólag
Olyan, mint a Harry Potterben, már ha igaz. A láthatatlanná tévő technológia viszont ennek köszönhetően nagy pillanatokat él meg, mivel egy kanadai cég is hasonló terméket fejlesztett. Csak győzze az ember szétszálazni, hogy éppen ki és miért akar láthatatlan lenni!
Célegyenesbe ért az EU mesterséges intelligenciáról szóló jogszabálya
Célegyenesbe ért az EU mesterséges intelligenciáról szóló jogszabálya
Megszületett a megállapodás az Európai Parlament és a Tanács között a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos törvényjavaslatról, amelynek célja, hogy az MI Európában biztonságos legyen, ne sértse az emberek alapvető jogait, ugyanakkor a technológia fejlődését is segítse.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.