Anatómiailag pontos robotpatkányból válhat a legjobb életmentő a kínai mérnökök szerint 2022 / 04 / 24 / Palotai Nándor

A Pekingi Technológiai Intézet munkatársainak SQuRo névre hallgató robotját a South Chine Morning Post videójában mutatták be, a felvételből, valamint az IEEE Transaction on Robotics oldalán megjelent, a fejlesztéséről szóló tanulmányból kiderül, hogy a robotpatkány minden olyan mozdulatra képes, illetve minden olyan helyre be tud mászni, ahová a biológiai ihletője is. A tervezői szerint a robot később akár katasztrófák helyszínein is bevethető lesz, segítségével könnyebben lehet majd ellenőrizni a helyi csővezetékek állapotát, de bemászhat akár a törmelék alá is. (Fotó: Quing Shi)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.