Anatómiailag pontos robotpatkányból válhat a legjobb életmentő a kínai mérnökök szerint 2022 / 04 / 24 / Palotai Nándor

A Pekingi Technológiai Intézet munkatársainak SQuRo névre hallgató robotját a South Chine Morning Post videójában mutatták be, a felvételből, valamint az IEEE Transaction on Robotics oldalán megjelent, a fejlesztéséről szóló tanulmányból kiderül, hogy a robotpatkány minden olyan mozdulatra képes, illetve minden olyan helyre be tud mászni, ahová a biológiai ihletője is. A tervezői szerint a robot később akár katasztrófák helyszínein is bevethető lesz, segítségével könnyebben lehet majd ellenőrizni a helyi csővezetékek állapotát, de bemászhat akár a törmelék alá is. (Fotó: Quing Shi)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
A Samsung Galaxy S-széria legerősebb változatának, az Ultrának évek óta nem volt komolyan vehető versenytársa Európában az androidos telefonok között, most viszont a Xiaomi megtörte a jeget a Xiaomi 14 Ultrával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.