Az óriási akkugyárak után jönnek az óriási hidrogéncella-gyárak?

2023 / 12 / 12 / Traffix
Az óriási akkugyárak után jönnek az óriási hidrogéncella-gyárak?
Jelenleg évi 16 ezer, 2026-ra évi ötvenezer, hidrogénből elektromos energiát termelő járműipari üzemanyagcella készül az új francia gyárban.

Európában talán a francia járműipar veszi a legkomolyabban a hidrogénalapú járműhajtás ügyét, több márka is fejleszt illetve gyárt hidrogénnel üzemelő kisteherautókat. (Különösen érdekes ez, tekintve, hogy állami szinten viszont Németország a legelkötelezettebb a hidrogén-infrastruktúra, a közúti közlekedés rendszerét lefedő hidrogén-töltőállomások hálózatának kialakításban.) Akárhogy is, Európa legnagyobb hidrogéncella-gyára Franciaországban épül, sőt: részben már meg is épült, működik.

Ez még a februári látványterv-videó az immár átadott üzemről:

A Symbio, a Forvia, a Michelin és a Stellantis vegyesvállalata idén decemberben felavatta első üzemanyagcellás gigagyárát, a SymphonHyt. A franciaországi Saint-Fons-ban található üzemben jelenleg évi 16 000 üzemanyagcellát gyárthatnak, de a termelést 2026-ra akár 50 ezerre is feltornázhatják. Ezzel a gyár Európa legnagyobb üzemanyagcella-gyártó telephelye lesz.

A hivatalos közlemény a gyár termelésének elindításáról éppúgy "gigafactory"-ról beszél, ahogy azt a hatalmas akkumulátorgyáraknál már megszoktuk, de ez azért - még - nem ugyanaz a giga. A Tesla sanghaji Gigafactoryja például jelenleg évi 950 ezer elektromos autó-akkumulátor előállítására képes; ez nagyságrendi különbség a hidrogéncella és a lítiumakku gigája között.

(Forrás: Traffix.hu - Ésszerűbb Közúti Közekedésért Egyesület)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Probléma: a matematikusok szerint nem egyértelmű, mit jelent az “egyenlőségjel”
Probléma: a matematikusok szerint nem egyértelmű, mit jelent az “egyenlőségjel”
Az “egyenlőségnek” a matematikusok számára több definíciója is létezik, ami sokáig nem okozott problémát, de a számítógépes bizonyításellenőrzés során már gondot jelent. Ennek megoldása a matematika alapjainak az újragondolását is igényelheti.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.