Egyre ügyesebben navigálnak az önvezető kamionok 2022 / 05 / 27 / Bobák Zsófia

A svéd Einride elektromos, önvezető kamionok gyártására szakosodott cég az általuk készített járművek tervezésekor olyannyira az autonóm működésű tehergépkocsik jövőképének megfelelő formatervekhez igazította a kamionok felépítését, hogy a Pod nevű kamionjuk már vezetőfülkét sem tartalmaz - a cég szerint ugyanis egyértelműen az önvezető járművek jelentik a szállítmányozás jövőjét. Az Einride Podjai négyes szintű önvezető rendszerrel működnek és a felügyeletüket a "távsofőrök" fogják ellátni, akik operátori állomásról végzik majd a munkájukat. A cég járművei egy demonstráció keretében bizonyították, hogy az autonóm tehergépkocsik közel sem olyanok, mint az elefánt a porcelánboltban - a videó tanúsága szerint legalábbis a tesztpályán precíz vezérléssel, lidarok, kamerák, GPS és radar segítségével, pontosan és hiba nélkül vették az akadályokat. (Fotó: Einride Videó: Reuters)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.