Egyre ügyesebben navigálnak az önvezető kamionok 2022 / 05 / 27 / Bobák Zsófia

A svéd Einride elektromos, önvezető kamionok gyártására szakosodott cég az általuk készített járművek tervezésekor olyannyira az autonóm működésű tehergépkocsik jövőképének megfelelő formatervekhez igazította a kamionok felépítését, hogy a Pod nevű kamionjuk már vezetőfülkét sem tartalmaz - a cég szerint ugyanis egyértelműen az önvezető járművek jelentik a szállítmányozás jövőjét. Az Einride Podjai négyes szintű önvezető rendszerrel működnek és a felügyeletüket a "távsofőrök" fogják ellátni, akik operátori állomásról végzik majd a munkájukat. A cég járművei egy demonstráció keretében bizonyították, hogy az autonóm tehergépkocsik közel sem olyanok, mint az elefánt a porcelánboltban - a videó tanúsága szerint legalábbis a tesztpályán precíz vezérléssel, lidarok, kamerák, GPS és radar segítségével, pontosan és hiba nélkül vették az akadályokat. (Fotó: Einride Videó: Reuters)
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.