Életszerű teszt: egy IKEA-s széket kellett összeraknia a haptikus kesztyűvel vezérelt robotkaroknak 2022 / 08 / 05 / Palotai Nándor

A dél-koreai Naver Labs már a második generációját fejleszti a robotkezek kontrollálására tervezett haptikus – azaz a viselője felé a tapintás érzését is közvetítő – irányítórendszerének. A Naver Labs új videójában egy igen életszerű tesztet nézhetünk végig: az összerakást végző alanynak a fejlesztők haptikus rendszerét használva kell a robotkarok segítségével összerakni egy IKEA-s széket, ami sokszor puszta kézzel sem egyszerű feladat. A robotkezekkel végül sikerült összeállítani a széket, annak a fényében azonban ez talán nem is annyira meglepő, hogy korábban a rendszeren keresztül már pingpongoztak is. (Fotó: Naver Labs)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.