Életszerű teszt: egy IKEA-s széket kellett összeraknia a haptikus kesztyűvel vezérelt robotkaroknak 2022 / 08 / 05 / Palotai Nándor

A dél-koreai Naver Labs már a második generációját fejleszti a robotkezek kontrollálására tervezett haptikus – azaz a viselője felé a tapintás érzését is közvetítő – irányítórendszerének. A Naver Labs új videójában egy igen életszerű tesztet nézhetünk végig: az összerakást végző alanynak a fejlesztők haptikus rendszerét használva kell a robotkarok segítségével összerakni egy IKEA-s széket, ami sokszor puszta kézzel sem egyszerű feladat. A robotkezekkel végül sikerült összeállítani a széket, annak a fényében azonban ez talán nem is annyira meglepő, hogy korábban a rendszeren keresztül már pingpongoztak is. (Fotó: Naver Labs)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.