Élőlénynek tekinti a gigászi, széllel hajtott robotszobrait egy holland feltaláló 2022 / 04 / 27 / Palotai Nándor

A kreatív holland alkotóművész Theo Jansen már a kilencvenes évek óta épít műanyagcsövekből és vászonból robotszerű, kinetikus alkotásokat, melyeket a szél ereje mozgat. A Strandbeests – azaz „tengerparti állatok” – névre hallgató kreatúrákat megalkotójuk élőlénynek tekinti, ami pedig a fejlődésüket illeti, Jansen tizenkét stációt is megkülönböztet. Jansen számtalan videója közül az alábbi a tavalyi évet, és a kinetikus alkotások evolúciójának aktuális állapotát mutatja meg. (Fotó: Theo Jansen)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.