Emberi mozdulatokat utánozva tanult meg banánt hámozni egy japán robot 2022 / 03 / 26 / Palotai Nándor

A gépi tanulásnak köszönhetően képes az alábbi, három japán kutató által épített robot olyan finom mozgások elsajátítására, ami egy banán meghámozásához kell – számolt be róla a New Scientist. A tanulási folyamathoz az adatot egy emberi gépkezelő szolgáltatta, aki összesen 811 percet irányította a robotot, és hámozta meg egymás után a banánokat. A robot az adatkészletnek köszönhetően már 57%-ban sikeresen hámozott, ezzel pedig egy újabb bizonyítékát szolgáltatta annak, hogy a robotok már egyre finomabb mozdulatokra is képesek. (Fotó: Heecheol Kim)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.