Emberi mozdulatokat utánozva tanult meg banánt hámozni egy japán robot 2022 / 03 / 26 / Palotai Nándor

A gépi tanulásnak köszönhetően képes az alábbi, három japán kutató által épített robot olyan finom mozgások elsajátítására, ami egy banán meghámozásához kell – számolt be róla a New Scientist. A tanulási folyamathoz az adatot egy emberi gépkezelő szolgáltatta, aki összesen 811 percet irányította a robotot, és hámozta meg egymás után a banánokat. A robot az adatkészletnek köszönhetően már 57%-ban sikeresen hámozott, ezzel pedig egy újabb bizonyítékát szolgáltatta annak, hogy a robotok már egyre finomabb mozdulatokra is képesek. (Fotó: Heecheol Kim)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
A Onewheel elektromos gördeszka gyártója minden termékét visszahívja, ami 300 ezer önkiegyensúlyozó elektromos gördeszkát jelent az Egyesült Államokban. Az eljárás oka a 2019 és 2021 között történt négy, halállal végződő baleset.
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Három nagy telekommunikációs cég munkatársai megtartották az első transzatlanti hologrammeetinget 5G kapcsolat segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.