Íme az elektromos meghajtású, robotizált járóbot, ami megtanulja a használója mozgását

2022 / 02 / 28 / Palotai Nándor
Íme az elektromos meghajtású, robotizált járóbot, ami megtanulja a használója mozgását
A rendhagyó koncepció első ránézésre leginkább egy segway és egy kettlebell szerelemgyerekének tűnik, azonban, ha minden igaz, még esésgátló funkciót is terveztek bele.

Egy szingapúri dizájnstúdió, a rendhagyó és futurisztikus ötletekkel foglalkozó NextOfKin Creatives egy öttagú csapata tervezte meg a jövő mankóját, ami szinte ötvözi a járóbot és a segway tulajdonságait, miközben formára egy minimalista kettlebellnek tűnik - hívta rá fel a figyelmet a Yankodesign.

A Stride Senze névre hallgató koncepció különlegessége, hogy egy gömb alakú futóművet terveztek rá, mely tehermentesíti a használó csuklóját és alkarját, mivel nem kell felemelnie az eszközt, hisz az mellette gurul. A különleges futóművel felszerelt járóbot segíthet ülő helyzetből felállni is.

A Stride Senze szenzorok és mesterséges intelligencia segítségével tanulná meg a felhasználó mozgását és alkalmazkodna a járásához, és adott esetben egy botlás érzékelésénél még akár az elesés előtt közbe léphet. Abban az esetben, ha mégis elesne a használó, az eszköz automatikusan értesítené a családtagokat, a gondozókat, vagy bárkit, akinek beállítják az elérhetőségét.

A különleges futóművel felszerelt járóbot - miután a szenzoraival érzékelte, hogy a használója már felemelkedne a székből - segíthet ülő helyzetből felállni is. Ezen felül, a szenzorok segítségével segíthet rossz látási viszonyok közepette, vagy sötétségben is keresztülmenni helyiségeken. Az eszköz moduláris felépítésű, pontosabban, ha kettő darab áll rendelkezésre belőle, akkor egy áthidalóelem segítségével járókeretté is alakítható.

(Fotó: NextOfKin Creatives)

Pontosan utánozza a lépéseket az intelligens művégtag A mesterséges intelligenciával működő eszköz segíti viselőjét az akadályok kikerülésében, melyek felett könnyedén és egyszerűen átlép.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A mesterséges intelligencia forradalmasíthatja a gyógyítást is?
A mesterséges intelligencia forradalmasíthatja a gyógyítást is?
Az Avey öndiagnosztikai algoritmusa több mint 450 betegséget ismer fel 93 százalékos pontossággal, a beteg a gyógyszert házhozszállíttathatja az alkalmazással, vagy akár időpontot is foglalhat vele egy szakorvoshoz.
Wigner Jenő, a fizikus, aki megteremtette a nukleáris mérnöki tudományokat
Wigner Jenő, a fizikus, aki megteremtette a nukleáris mérnöki tudományokat
A legendásan udvarias tudós neve talán nem a legismertebb a Manhattan terv résztvevői közül, de hatalmas szerepet játszott az az első atommáglya, az első vízhűtéses, plutónium generáló reaktor létrehozásában és a tudomány számos területen hagyott hosszú időre szóló nyomot.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.