Íme az elektromos meghajtású, robotizált járóbot, ami megtanulja a használója mozgását

2022 / 02 / 28 / Palotai Nándor
Íme az elektromos meghajtású, robotizált járóbot, ami megtanulja a használója mozgását
A rendhagyó koncepció első ránézésre leginkább egy segway és egy kettlebell szerelemgyerekének tűnik, azonban, ha minden igaz, még esésgátló funkciót is terveztek bele.

Egy szingapúri dizájnstúdió, a rendhagyó és futurisztikus ötletekkel foglalkozó NextOfKin Creatives egy öttagú csapata tervezte meg a jövő mankóját, ami szinte ötvözi a járóbot és a segway tulajdonságait, miközben formára egy minimalista kettlebellnek tűnik - hívta rá fel a figyelmet a Yankodesign.

A Stride Senze névre hallgató koncepció különlegessége, hogy egy gömb alakú futóművet terveztek rá, mely tehermentesíti a használó csuklóját és alkarját, mivel nem kell felemelnie az eszközt, hisz az mellette gurul. A különleges futóművel felszerelt járóbot segíthet ülő helyzetből felállni is.

A Stride Senze szenzorok és mesterséges intelligencia segítségével tanulná meg a felhasználó mozgását és alkalmazkodna a járásához, és adott esetben egy botlás érzékelésénél még akár az elesés előtt közbe léphet. Abban az esetben, ha mégis elesne a használó, az eszköz automatikusan értesítené a családtagokat, a gondozókat, vagy bárkit, akinek beállítják az elérhetőségét.

A különleges futóművel felszerelt járóbot - miután a szenzoraival érzékelte, hogy a használója már felemelkedne a székből - segíthet ülő helyzetből felállni is. Ezen felül, a szenzorok segítségével segíthet rossz látási viszonyok közepette, vagy sötétségben is keresztülmenni helyiségeken. Az eszköz moduláris felépítésű, pontosabban, ha kettő darab áll rendelkezésre belőle, akkor egy áthidalóelem segítségével járókeretté is alakítható.

(Fotó: NextOfKin Creatives)

Pontosan utánozza a lépéseket az intelligens művégtag A mesterséges intelligenciával működő eszköz segíti viselőjét az akadályok kikerülésében, melyek felett könnyedén és egyszerűen átlép.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
A férfi két évvel ezelőtt kezdte el az emberi arcokat szörnypofáknak látni – mindennek hátterében egy bizarr betegség áll.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.