Íme az első valóban ütésálló drón, mely egy lezuhanás után is fel tud szállni segítség nélkül 2022 / 05 / 31 / Palotai Nándor

A Flyability négy év fejlesztés után mutatta be az autonóm repülésre is képes Elios-3 drónját, mely a piac egyik legfejlettebb háromdimenziós szkennelési technológiájával rendelkezik, a mesterséges intelligenciájának, fedélzeti LIDAR-rendszerének, a 4K felbontású kamerájának, a hőkamerájának, a távoságérzékelőinek, továbbá a beépített Nvidia videókártyájának köszönhetően. A drón valós időben képes centiméteres pontosságú háromdimenziós modellt alkotni a környezetéről, melyet a pilótája akár már repülés közben is tanulmányozhat. A moduláris felépítésű kvadkopter ezen felül két felfüggesztési ponttal is rendelkezik, hogy az adott feladatnak megfelelően további kiegészítőkkel is fel lehessen szerelni. Az eszköz ezen felül összesen 16k lumen fényerősségnek megfelelő LED-lámpákkal is fel van szerelve, hogy akár teljes sötétségben is lehessen használni. A drón cserélhető akkumulátora egy feltöltéssel nagyjából 12 perc repülést tud biztosítani. A vállalat az Elios-3-ról egy részletesebbn angol nyelvű, 22 perces videóban is közzétett, melyet ide kattintva lehet megtekinteni. (Fotó: Flyability)  
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
És ehhez sem magas nyomásra, sem kiinduló gyémántmagra nem volt szükség.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.