Íme az első valóban ütésálló drón, mely egy lezuhanás után is fel tud szállni segítség nélkül 2022 / 05 / 31 / Palotai Nándor

A Flyability négy év fejlesztés után mutatta be az autonóm repülésre is képes Elios-3 drónját, mely a piac egyik legfejlettebb háromdimenziós szkennelési technológiájával rendelkezik, a mesterséges intelligenciájának, fedélzeti LIDAR-rendszerének, a 4K felbontású kamerájának, a hőkamerájának, a távoságérzékelőinek, továbbá a beépített Nvidia videókártyájának köszönhetően. A drón valós időben képes centiméteres pontosságú háromdimenziós modellt alkotni a környezetéről, melyet a pilótája akár már repülés közben is tanulmányozhat. A moduláris felépítésű kvadkopter ezen felül két felfüggesztési ponttal is rendelkezik, hogy az adott feladatnak megfelelően további kiegészítőkkel is fel lehessen szerelni. Az eszköz ezen felül összesen 16k lumen fényerősségnek megfelelő LED-lámpákkal is fel van szerelve, hogy akár teljes sötétségben is lehessen használni. A drón cserélhető akkumulátora egy feltöltéssel nagyjából 12 perc repülést tud biztosítani. A vállalat az Elios-3-ról egy részletesebbn angol nyelvű, 22 perces videóban is közzétett, melyet ide kattintva lehet megtekinteni. (Fotó: Flyability)  
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.