Két külön drónná tud szétválni repülés közben a saját tengelye körül forgó monokopter 2022 / 07 / 26 / Palotai Nándor

A 2022-es ICRA robotikai konferencián mutatták be a Szingapúri Műszaki Egyetem kutatói azt a saját tengelye körül forgó moduláris monokoptert (M-SAM), mely a levegőben képes szétválni két kisebb drónná. A két darab, egyenként egy szárnyat formázó kisebb drón mágnesekkel kapcsolódik egymáshoz, a szeparációhoz és a két kisebb kopter kezdő forgási sebességéhez a tervezők az összekapcsolt monokopter forgásakor keletkező centrifugális erőt használták fel. A két drónt még a földön, kézzel lehet összekapcsolni, a levegőben már csak szétválni tudnak. (SUTD AIR Lab)
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
És ehhez sem magas nyomásra, sem kiinduló gyémántmagra nem volt szükség.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.