Két külön drónná tud szétválni repülés közben a saját tengelye körül forgó monokopter 2022 / 07 / 26 / Palotai Nándor

A 2022-es ICRA robotikai konferencián mutatták be a Szingapúri Műszaki Egyetem kutatói azt a saját tengelye körül forgó moduláris monokoptert (M-SAM), mely a levegőben képes szétválni két kisebb drónná. A két darab, egyenként egy szárnyat formázó kisebb drón mágnesekkel kapcsolódik egymáshoz, a szeparációhoz és a két kisebb kopter kezdő forgási sebességéhez a tervezők az összekapcsolt monokopter forgásakor keletkező centrifugális erőt használták fel. A két drónt még a földön, kézzel lehet összekapcsolni, a levegőben már csak szétválni tudnak. (SUTD AIR Lab)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.