Koreai atomtudósok építették meg a világ első légdeszkáját 2022 / 07 / 01 / Palotai Nándor

A Koreai Atomenergia Kutatóintézet (Korean Atomic Research Institute - KAERI) robotikával foglalkozó laboratóriumában, egy tervezői versenyre építették meg a világ első olyan lebegő deszkáját, mely nem mágneseket használ, hanem a légpárnás hajók elvén működik, azaz a maga alá befújt levegő segítségével hoz létre egy olyan légréteget, amin minimális súrlódással tud haladni. A különleges deszka a létrehozóinak állítása szerint önvezető, így ha nem a gazdája használja, akkor áruszállításra is be lehet fogni. A KAERI videója alapján ráadásul már nem is egy, hanem két prototípusról is beszélhetünk, ha minden igaz. (Fotó: KAERI)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.