Magyar gyártású villanybuszokat vásárol Belgium

2024 / 01 / 08 / Traffix
Magyar gyártású villanybuszokat vásárol Belgium
A 43 millió eurós megrendelést a BYD komáromi buszgyára teljesíti, az első magyar gyártású buszok 2025-ben állnak forgalomba Belgiumban.

92 darab tisztán elektromos hajtású, 12 méter hosszú autóbuszt vásárol a De Lijn nevű belga (flamand) közlekedési vállalat. A nulla helyi kibocsátású járműveket nem európai gyártó, hanem a kínai BYD szállíthatja majd, a buszokat pedig a magyarországi, Komáromban található üzemben gyártják majd le. A beszerzés bő 16 milliárd forintos üzlet, az első buszok valamikor 2025 elején érkezhetnek meg a vállalathoz.

A kínai cég nem csak a kedvező vételárnak köszönheti a sikert, hanem a rövid szállítási határidő is emelte az ajánlat esélyeit. Ugyanakkor sok kritika is érte a vállalatot, amiért nem hazai, vagy akár európai identitású gyártók termékeivel tölti fel a flottáját, miközben például a Van Hool-nál óriási a kapacitásfelesleg és évek óta veszteséges a cég.

A kétajtós kivitelben rendelt buszok az utasok eszközeinek töltésére szolgáló USB aljzatokkal is rendelkeznek, óriási utastájékoztató képernyőjük, és elektromos rámpájuk is van. Utasüléseik kárpitozásához újrahasznosított anyagokat használtak fel, a jármű külső, belső világítását LED-es fényforrások látják el.

(Forrás: Traffix.hu - Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület)


Immár valóság a tűzköpő pulzushajtómű – Videó
Immár valóság a tűzköpő pulzushajtómű – Videó
A szerkezetben nincs mozgó alkatrész, és most működés közben is látható.
Repülő taxik szállítják a párizsi olimpia látogatóit, de nem mindenki tetszését nyerte el az ötlet
Repülő taxik szállítják a párizsi olimpia látogatóit, de nem mindenki tetszését nyerte el az ötlet
Egyedül a Volocopter VoloCity járművei kapták meg az engedélyt a légitaxi-szolgáltatásra, de a városi tanács nem látja szívesen az eVTOL-okat és perre is viszi az ügyet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.