Nem is gondolnánk, mennyi mindenre lehet jó egy robotkarral felszerelt robotkutya 2021 / 02 / 02 / Bobák Áron
A Boston Dynamics hétfőn közzétett új videóján az látható, hogy az első kereskedelmi forgalomban is kapható robotjuk, a Spot mennyivel hasznosabb lesz, ha egy robotkart is felszerelnek a "nyaka" helyére. A videó alapján a sárga robotkutya egy sor ház körüli és házimunkát képes egyedül is ellátni, többek között összeszedi a szennyest, kinyitja az ajtót, segít a pakolásban vagy akár a kertet is felássa. A Boston Dynamics a videóhoz fűzött magyarázatban leírja, hogy a robot testének és a karjának a mozgását összehangolták, az viszont nem derül ki világosan belőle, hogy a feladatoknak mekkora részét képes elvégezni teljesen önállóan és melyiket távirányítással. A koncepció egyébként némileg hasonlít a Samsung Bot Handyjéhez, akik szintén egy robotkarral felszerelt robottal igyekeznek könnyebbé tenni a házimunkát.
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.