Nem is gondolnánk, mennyi mindenre lehet jó egy robotkarral felszerelt robotkutya 2021 / 02 / 02 / Bobák Áron

A Boston Dynamics hétfőn közzétett új videóján az látható, hogy az első kereskedelmi forgalomban is kapható robotjuk, a Spot mennyivel hasznosabb lesz, ha egy robotkart is felszerelnek a "nyaka" helyére. A videó alapján a sárga robotkutya egy sor ház körüli és házimunkát képes egyedül is ellátni, többek között összeszedi a szennyest, kinyitja az ajtót, segít a pakolásban vagy akár a kertet is felássa. A Boston Dynamics a videóhoz fűzött magyarázatban leírja, hogy a robot testének és a karjának a mozgását összehangolták, az viszont nem derül ki világosan belőle, hogy a feladatoknak mekkora részét képes elvégezni teljesen önállóan és melyiket távirányítással. A koncepció egyébként némileg hasonlít a Samsung Bot Handyjéhez, akik szintén egy robotkarral felszerelt robottal igyekeznek könnyebbé tenni a házimunkát.
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.