Önállóan tanult meg több tucat mindennapi mozdulatot egy egyetemisták által programozott háztartási robot 2022 / 07 / 25 / Palotai Nándor

A pittsburghi Carnegie Mellon Egyetem három diákja Shikhar Bahl, Abhinav Gupta, Deepak Pathak közösen dolgoznak a WHIRL, azaz Human-to-Robot Imitation in the Wild nevezetű projektjükön, melynek lényege, hogy egy olyan robotot állítsanak elő, mely pusztán más emberek vizuális megfigyelése után képes tanulni. A lenti videó tanulságai alapján ez sikerült is nekik: a fiatal kutatók eddig már összesen húsz hétköznapi mozdulatsorra tanították meg a robotjukat, mely többek között szekrényajtót nyitni és zárni, fiókot kihúzni, illetve szemeteszsákot a kukából kiemelni is megtanult. A kutatók elmondása alapján a robotnak körülbelül 1-2 órát vett igénybe megtanulni egy-egy mozdulatot. (Fotó: Deepak Pathak / Youtube)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.