Önállóan tanult meg több tucat mindennapi mozdulatot egy egyetemisták által programozott háztartási robot 2022 / 07 / 25 / Palotai Nándor

A pittsburghi Carnegie Mellon Egyetem három diákja Shikhar Bahl, Abhinav Gupta, Deepak Pathak közösen dolgoznak a WHIRL, azaz Human-to-Robot Imitation in the Wild nevezetű projektjükön, melynek lényege, hogy egy olyan robotot állítsanak elő, mely pusztán más emberek vizuális megfigyelése után képes tanulni. A lenti videó tanulságai alapján ez sikerült is nekik: a fiatal kutatók eddig már összesen húsz hétköznapi mozdulatsorra tanították meg a robotjukat, mely többek között szekrényajtót nyitni és zárni, fiókot kihúzni, illetve szemeteszsákot a kukából kiemelni is megtanult. A kutatók elmondása alapján a robotnak körülbelül 1-2 órát vett igénybe megtanulni egy-egy mozdulatot. (Fotó: Deepak Pathak / Youtube)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Tudtad, hogy a telefonod képes feliratozni mindent, ami elhangzik körülötted?
Tudtad, hogy a telefonod képes feliratozni mindent, ami elhangzik körülötted?
Ez a mai világban akár ijesztőnek is hathat, pedig a Google által kifejlesztett Azonnali átírás alkalmazás azok közé a dolgok közé tartozik, ami miatt igazán lehet szeretni a technológiát.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.