Robotkesztyű segíthet egy szélütés után a felépülésben és a kézmozgás fejlesztésében 2022 / 05 / 16 / Palotai Nándor

A Lausanne-i Műszaki Egyetemről (EPFL) indult az Emovo Care startup, mely egy speciális, kézfejre húzható exoszkeletont – vagy ha úgy tetszik robotkesztyűt – fejlesztett, mely távvezérléssel képes mozgatni a páciens ujjait. Miután a kesztyűt számtalan, különböző mozgásszervei nehézséggel küzdő emberen kipróbálták, a fejlesztők úgy ítélték meg, hogy a legtöbbet a stroke-ot kapott személyeken segíthet az eszköz. A tesztek során az egyik páciens hét év után tudta újra mozgatni az ujjait. Eleinte ugyan csak a mutatóujját, és csak 2 millimétert, a videóban azonban látszik, hogy a felvétel idejére a férfi már gesztikulálni is újra képes a kezével. (Fotó: EPFL)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.