Suno: A következő generációs AI zenei generátor, amely forradalmasítja a zenekészítést

2024 / 04 / 20 / Weisz Balázs
Suno: A következő generációs AI zenei generátor, amely forradalmasítja a zenekészítést
A Suno megjelenése új korszakot indított az AI által generált zenében, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy egyszerű utasításokból (promptolás) egyedi dalokat hozzanak létre. Ez az innovatív platform felhasználóbarát funkcióival és lenyűgöző technikai képességeivel demokratizálja a zenei alkotást.

A Suno, egy csúcstechnológiás AI zenei alkalmazás, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kétperces dalokat hozzanak létre, amelyek jóminőségű hangzással bírnak, csupán egy rövid utasítás megadásával. Ez az AI-alapú platform, amely a ChatGPT-hez hasonló eszközök sikerét követően került reflektorfénybe, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározzák a kívánt műfajokat, a lassú Blues-tól az elektronikus chillstep-ig, így sokféleséget és rugalmasságot kínálva a zenék előállításában.

A 2024 márciusában elindított v3 frissítés számos, a felhasználói visszajelzéseken alapuló fejlesztést hozott magával. Ezek közé tartozik a jobb minőségű hangzás, a zenei stílusok szélesebb választéka és a pontosabb prompt-követés. A v3 modell nemcsak javította a zenei kimenetet, hanem a dalok hosszát is két percre növelte, miközben a generálási idő mindössze néhány másodperc maradt.
A Suno előfizetéses modellt alkalmaz, három csomaggal, amelyek különböző felhasználói igényeket szolgálnak ki. Az ingyenes csomag napi ötven kredittel rendelkezik, ami tíz dalhoz elegendő és ideális a hétköznapi felhasználók számára. A havi 8 dollárért kínált Pro csomag 2500 kredittel rendelkezik, ami hozzávetőlegesen 500 dalhoz elegendő havonta, és tartalmazza a kereskedelmi felhasználás jogát, így tökéletes választás komoly alkotók számára, akik munkájukat szeretnék monetizálni vagy szakmai célra használni.

A motorháztető alatt

A Suno diffúziós modelleket és transzformátor technológiát használ, finomítva képességét a bonyolult audio sorozatok előállítására, és biztosítva, hogy minden egyes szám nemcsak egyedi, hanem magas művészeti minőségű is legyen. Ez a technológia, párosítva a Suno egyértelmű, prompt-alapú felületével, biztosítja, hogy bárki megmutathassa magát zenészként, függetlenül zenei háttértől vagy szakértői tudástól. A Suno fejelsztőcsapatának tervei között szerepel a szoftver képességeinek bővítése és potenciális együttműködés a zenei kiadókkal. Így készen áll majd arra, hogy újraértelmezze, hogyan lépünk kapcsolatba a zenével és hogyan hozunk létre zenét 2024-ben.

(Fotó: Twitter / @suno_ai_)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.