Szabadon be tudná járni az emberi tüdőt az újfajta orvosi puharobot 2022 / 05 / 31 / Palotai Nándor

Egy apró, mindössze 4,7 milliméter hosszú, szalagformájú puharobot meglepően könnyen meg tud kapaszkodni a tüdő, vagy az emésztőrendszeri szervek belső falain, továbbá akár a saját tömegének hússzorosát is képes felemelni - jelent meg a New Scientist oldalán. A Max Planck Intézetben kutató, a robotot megalkotó Metin Stitti szerint az apró eszköz segítségével gyógyszereket, illetve kisebb szenzorokat is el lehetne juttatni az emberi testben olyan helyekre is, ahova másképp nem lehetne hozzáférni. A puharobotot kívülről, egy különálló eszközzel lehet irányítani. (Fotó: Metin Stitti)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.