Szabadon be tudná járni az emberi tüdőt az újfajta orvosi puharobot 2022 / 05 / 31 / Palotai Nándor

Egy apró, mindössze 4,7 milliméter hosszú, szalagformájú puharobot meglepően könnyen meg tud kapaszkodni a tüdő, vagy az emésztőrendszeri szervek belső falain, továbbá akár a saját tömegének hússzorosát is képes felemelni - jelent meg a New Scientist oldalán. A Max Planck Intézetben kutató, a robotot megalkotó Metin Stitti szerint az apró eszköz segítségével gyógyszereket, illetve kisebb szenzorokat is el lehetne juttatni az emberi testben olyan helyekre is, ahova másképp nem lehetne hozzáférni. A puharobotot kívülről, egy különálló eszközzel lehet irányítani. (Fotó: Metin Stitti)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
A BASE TTS-t százezer órányi nyilvánosan elérhető beszédfelvételen gyakorlatoztatták és minden eddiginél természetesebb hangot tudnak létrehozni a segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.