Szabadon be tudná járni az emberi tüdőt az újfajta orvosi puharobot 2022 / 05 / 31 / Palotai Nándor

Egy apró, mindössze 4,7 milliméter hosszú, szalagformájú puharobot meglepően könnyen meg tud kapaszkodni a tüdő, vagy az emésztőrendszeri szervek belső falain, továbbá akár a saját tömegének hússzorosát is képes felemelni - jelent meg a New Scientist oldalán. A Max Planck Intézetben kutató, a robotot megalkotó Metin Stitti szerint az apró eszköz segítségével gyógyszereket, illetve kisebb szenzorokat is el lehetne juttatni az emberi testben olyan helyekre is, ahova másképp nem lehetne hozzáférni. A puharobotot kívülről, egy különálló eszközzel lehet irányítani. (Fotó: Metin Stitti)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Felvételi puskázás 2024-ben: őrizetben egy diák, aki saját, MI-alapú rendszert eszkábált össze a csaláshoz
Felvételi puskázás 2024-ben: őrizetben egy diák, aki saját, MI-alapú rendszert eszkábált össze a csaláshoz
Egy diák gombnak álcázott kamerával, rejtett fülhallgatóval és egy generatív mesterséges intelligencia segítségével akart bejutni az egyetemre.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.