Szolgálatba állt az első elektromos tűzoltóautó 2022 / 05 / 18 / Palotai Nándor

A világon elsőként Los Angelesben, az LAFD kötelékében kezdtek el 2022.május.14-étől elektromos tűzoltóautót alkalmazni – írta meg az Electrek . A Rosenbauer RTX típusú jármű 360 kW-os elektromos hajtáslánccal és összesen 132 kWh-s akkumulátorokkal rendelkezik, és egy feltöltéssel két órán át tud üzemelni. Abban az esetben, ha az első akkumulátor töltöttsége 20% alá csökkent, bekapcsol egy hatótávolságot meghosszabbító üzemmód – azaz egy dízeles generátor – mely további hat óra működést tesz lehetővé. A típusban a konfigurációtól függően 500 és 750 gallon közötti víztartály fér el. Az LAFD számára készült verzió 1,2 millió amerikai dollárba került. (Fotó: Rosenbauer)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.