Szolgálatba állt az első elektromos tűzoltóautó 2022 / 05 / 18 / Palotai Nándor

A világon elsőként Los Angelesben, az LAFD kötelékében kezdtek el 2022.május.14-étől elektromos tűzoltóautót alkalmazni – írta meg az Electrek . A Rosenbauer RTX típusú jármű 360 kW-os elektromos hajtáslánccal és összesen 132 kWh-s akkumulátorokkal rendelkezik, és egy feltöltéssel két órán át tud üzemelni. Abban az esetben, ha az első akkumulátor töltöttsége 20% alá csökkent, bekapcsol egy hatótávolságot meghosszabbító üzemmód – azaz egy dízeles generátor – mely további hat óra működést tesz lehetővé. A típusban a konfigurációtól függően 500 és 750 gallon közötti víztartály fér el. Az LAFD számára készült verzió 1,2 millió amerikai dollárba került. (Fotó: Rosenbauer)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.