Ügyfélkezelés hatékonyan CRM rendszer segítségével

2022 / 09 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ügyfélkezelés hatékonyan CRM rendszer segítségével
Egy vállalkozás vezetéséhez sokrétű tudás szükséges, a sikerekhez pedig ügyfelek. Az új partnereket megszerezni adott esetben nehézkes, sok munkát igényel, így sokba kerül, a meglévő ügyfelek megtartása ezzel szemben sokkal kifizetődőbb. Azonban ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, hatékony ügyfélkezelés kell.

A cégednél is komoly problémát jelent a hívások, e-mailek, feladatok elmaradása? Nem a munkaerőhiány az elsődleges oka? Ideje változtatni az ügyfélkezelés módszerén, és bevetni az erre a célra fejlesztett CRM szoftverek egyikét.

Mi a CRM?

A CRM (Custom Relationship Management) tulajdonképpen az ügyfélkapcsolat-kezelést jelenti, mely egy olyan rendszer, amely az ügyféladatokat egy strukturált adatbázisban kezeli. Ezen rendszerek elsajátítására érdemes lehet elvégezni a DevAkadémia gyakorlatorientált MiniCRM Specialista képzését, melynek során lépésről lépésre megtanulhatod a MiniCRM szoftver szakmai használatát.

A CRM rendszerek az ügyfélkapcsolatok megfelelő kezelése révén az üzleti kapcsolatokat átláthatóbbá, az értékesítést hatékonyabbá teszik. Az átgondoltan felépített rendszer hozzáférést biztosít az összes céges kapcsolat adataihoz, így a különböző feladatok, folyamatok, státuszok és elérhetőségek mind láthatóvá válnak. De nemcsak adatgyűjtést, hanem az adatok különféle csoportosítását is lehetővé teszi.

Mit tud egy CRM rendszer?

Az, hogy egy adott rendszer mire képes, nagyrészt a kialakításától függ, a lehetőségek adottak, csak megfelelő szakember szükséges a sikerhez. Az összetett felépítésű CRM rendszerek az automatizálás révén rendkívül sokoldalúak:

  • Kezelik a potenciális partnereket, így nagy segítséget jelentenek az értékesítés számára.
  • A központi adatbázis révén gördülékenyebb lehet a kapcsolatfelvétel, hatékonyabb a kapcsolattartás.
  • A kapcsolattartás lehetősége által támogatják a marketinget, segítik a kampányok megvalósítását, kiértékelését.
  • Számon tartják az ügyféligényeket, panaszokat, ezáltal segítik a cég reputációját.

Miért lehet szükséged CRM tudásra?

Cégvezetőként ez nem lehet kérdés, hiszen egy CRM rendszer ma már minden modern cég életében nélkülözhetetlen, a kapcsolattartásnak olyan módját jelenti, amely aranyat ér. Amikor a vállalkozásod a gyors növekedés útjára lép, összecsaphatnak a hullámok a fejed felett, elveszhetsz a részletekben. Ilyen esetekben jól jöhet egy személyre szabott CRM rendszer bevezetése, így segítségével nemcsak kollégáid tevékenységét látod át, hanem az ismétlődő feladatokat is automatizálhatod, és a felszabaduló erőforrásokat a növekedés érdekében átcsoportosíthatod.

Alkalmazottként pedig a CRM tudásodon is múlhat, hogy megkapsz-e egy állást, így nem lehet kérdés, miért lehet szükséges elsajátítani. A képzéseket online, saját időbeosztásod szerint, saját tempódban végezheted.

A CRM rendszerek a munkafolyamatokat átláthatóvá, egyszerűbbé, produktívabbá, a munkatársakat motiválttá tehetik nemcsak az ügyfélkapcsolat, de a sales és a marketing területén is.

(Szponzorált tartalom)


Az önvezető technológia nagy áttörését nem az önvezető taxik hozzák el
Az önvezető technológia nagy áttörését nem az önvezető taxik hozzák el
Az önvezető technológia egyik jelentős szerepkörét a szállítmányozás jelentheti, az önvezető kamionok ugyanis sok problémára nyújthatnak valódi megoldást. Az autonóm módon közlekedő járművek azonban nem csak az autópályákon, hanem zsúfolt városi környezetben is megjelennek többek között az önvezető taxiknak köszönhetően. Hogyan reagálnak majd az emberek az önvezető járművek jelenlétére az utakon, milyen a társadalmi megítélése ennek a speciális technológiának? Dr. Prónay Szabolcs egyetemi docens és Halmos Gyula, a Bosch csoport mérnöke podcastban beszélt a technológiával kapcsolatos kérdésekről.
Miért éri meg ergonomikus irodai széket választani?
Miért éri meg ergonomikus irodai széket választani?

Ergonómia, azaz kényelem, de ezen felül még akad jó néhány, egészséget, jó közérzetet támogató érv, ami a minőségi székválasztás mellett szól. Mondunk négy érvet az ergonomikus irodai szék választása mellett, majd három kiemelkedő modellt is megemlítünk!

Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.