Vége a jelszómegosztásnak, már itthon is érkeznek a Netflixtől a figyelmeztető levelek

2022 / 10 / 21 / Pőcze Balázs
Vége a jelszómegosztásnak, már itthon is érkeznek a Netflixtől a figyelmeztető levelek
A világ egyik legismertebb streaming platformja a korábbi terveknek megfelelően bekeményít azokkal szemben, akik a háztartásukon kívül élőkkel osztják meg a fiókjukat. A profilátvitel nevű funkció segíthet azoknak, akiknek új regisztrációra lesz szükségük, de nem szeretnék elveszíteni a korábbi megtekintéseik, kedvenceik listáját.

"Örömmel jelentjük be, hogy bevezettük a profilátvitel funkciót, amely segít az életben bekövetkező változásokat megkönnyíteni. A profilátvitel segítségével bárki, aki a fiókodat használja, egyszerűen átvihet egy meglévő profilt – beleértve az ajánlásokat, az előzményeket, a saját listát, a beállításokat, a mentett játékokat és egyebeket – egy új fiókba." - így kezdődik a levél, amelyet a Netflix a magyar felhasználóknak címez. A "változások", amelyekre az email hivatkozik, arra utal, hogy világszerte rengetegen osztják meg a fiókjukat volt barátokkal és volt barátnőkkel, beköltöző, majd kiköltöző lakótársakkal és rokonokkal, de a valóság ennél prózaibb.

A szolgáltatást 2490, 3490 vagy 4490 forintért vehetjük igénybe, ami egyrészt a videók minőségét, másrészt viszont az egyszerre használható kijelzők számát is befolyásolja, hogy a nappaliban és a gyerekszobákban is mehessen párhuzamosan a netflixezés. A legdrágább csomagban egyszerre négy eszközön futhatnak a filmek. Ugyan apró, szürke betűkkel kikötik, hogy "Csak azok használhatják a fiókodat, akik veled laknak", ám négy, külön lakó jóbarát fejenként alig több mint ezer forintért netflixezhet, ha ezt nem tartják tiszteletben, és megosztják egymással a jelszavukat. Ez a fajta spórolás pedig elég sok pénzébe kerül a cégnek. Ezzel összefüggésben idén tavasszal már arról írtunk a Rakétán, hogy mélyrepülésben vannak a Netflix részvényei és véget érhet a streaming szolgáltatások első aranykora.

A platformnál azonban nem adják fel a nyereségért folyó harcot. Amint arról a The Verge beszámolt, amellett, hogy újra nő a felhasználók száma, és bizonyos országokban jön a reklámokkal megtűzdelt, olcsóbb előfizetés is, a cég folyamatosan kísérletezett azzal, hogy hogyan bírhatná rá az ügyfeleit, hogy ne használjanak közös fiókokat. Dél-Amerika egy részében úgynevezett al-fiókokat vásárolhatnak a háztartáson kívül élőknek, nagyjából ezerkétszáz forintért, de volt ország, ahol "extra otthonokat" vehettek a helyiek feleennyiért, ha ideiglenesen, de két hétnél hosszabban máshol is használták a szolgáltatást egy okostévén.

A profilátvitel tehát már Magyarországon is működik, és a hírek szerint arra kell, hogy számítsunk, hogy jövő év elején elkezdik korlátozni a háztartáson kívüli használatot a cégnél. "Nehéz nagy és nyereséges streaming platformot építeni" - nyilatkozták a Netflix képviselői, de úgy tűnik, minden eszközzel megpróbálják.

(Borítókép: Thibault Penin/Unsplash)

Tiltani kezdte a Netflix a jelszómegosztást, az előfizetők első tapasztalatai nem túl jók Van, aki ignorálja a figyelmeztetéseket, míg akad, aki arra panaszkodik, hogy nem tájékoztatták megfelelően.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
A Xiaomi 13T Pro 144Hz-es képfrissítésű OLED kijelzővel, 120 wattos gyorstöltéssel és 350 ezer forint alatti árcédulával igyekszik magához édesgetni azokat, akiknek nem opció, hogy félmillió forintot fizessenek ki egy olyan telefonért, amiben minden megtalálható, amit egy mai csúcskészüléktől elvárhatnánk.
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Eddig átlagosan 50 nap volt egy fatva megalkotása, olykor több év, de az MI segítségével akár már öt óra alatt elkészülhet egy törvény.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.