Cuki villanyautó Vietnám első autógyártójától

2024 / 01 / 18 / Traffix
Cuki villanyautó Vietnám első autógyártójától
A mindössze hat éve alapított VinFast meglepően komoly modelleket és prototípusokat rakott össze mára; ilyen a VF3 mini-villany-SUV is.

A Las Vegas-i CES 2024 kiállításon - ez a világ legnagyobb kütyüexpója - mutatta be új, apró városi elektromos autóját a 2016-os alapítású Vinfast, Vietnám első autógyártó vállalkozása. A VF 3 koncepcióról már korábban is lehetett hallani, de a gyártó egészen eddig csak a vietnámi piacon tervezte értékesíteni a modellt. Meglepő hír a CES-ről, hogy átgondolták a terveket és úgy döntöttek, mégis globálisan értékesített modellé léptetik elő az autócskát.

A VF3 16 colos kerekeken gurul, méretéhez képest komoly hasmagassággal rendelkezik, ettől nagyobbnak és komolyabbnak tűnik, mint amekkora valójában. A városi dzsungelre felkészítve gazdagon körbe is műanyagozták a kocsit, hogy ne kelljen félni a kisebb horzsolásoktól, lökdösődésektől.

Maga az autó sok szempontból telitalálatnak tűnik, ha városi használatról van szó. Apró méretével - mindössze 3,114 méter hosszú és 1,68 méter széles - igazán okos választás egy zsúfolt városban, és 200 kilométeres hatótávjával egészen komolyan vehető, négyszemélyes járgány. Utasterének kialakítása ötletes, de nem túlbonyolított, minden egyszerűen kezelhető, de a tekerős gombok, kapcsolók mellett 10 colos érintésérzékeny kijelző is trónol a középkonzolon, amin persze fut az AndroidAutó és az Apple CarPlay is. A kétajtós kisautó kétszemélyesként használva, lehajtott hátsó ülésekkel akár 550 liternyi rakományt is el tud vinni.

A VinFast VF3 hozzávetőleges amerikai ára a jelenlegi vietnámi dong/dollár árfolyam szerint 20 ezer dollár körül alakulhat; ez kb. 7 millió forint. (Persze a magyar illetve európai autóárak rendszerint jóval magasabbak az amerikaiaknál.) Viszont ha jön is hozzánk a kiskocsi, az nem a közeljövőben lesz: a VinFast egyelőre csak egy weboldallal van jelen Európában, de még ha hirtelen nyílna is egy szalon, a VF3-ra akkor is várni kéne, hiszen még a hazai piacon is csak idén ősszel indulnak meg a kiszállítások.

(Forrás: Traffix.hu - Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Kiderült, mennyibe kerül majd a kínai Ehang pilóta nélküli légitaxija
Kiderült, mennyibe kerül majd a kínai Ehang pilóta nélküli légitaxija
A gyártó tavaly decemberben szállított először utasokat két nagyváros között és áprilistól Kínán kívül is értékesítik a légitaxijaikat, meglepően olcsón.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.