120 négyzetméteres napenergia táplálta otthon melegházzal 7,7 millió forintért
120 négyzetméteres napenergia táplálta otthon melegházzal 7,7 millió forintért
2020 / 02 / 19 / Justin Viktor
Egy tervező olyan melegházzal kombinált olcsó otthont tervezett, mellyel teljesen lekapcsolódhatunk a fizetős közműhálózatról, és mindez csak 25 ezer dollárba (7,7 millió forint) kerül.

Ezt a "csináld magad" hajózási szállítókonténerekből kialakított épületet úgy tervezték, hogy olcsó önellátó üzemeltetésre is alkalmas legyen. Az egyszerű, energiatakarékos kialakítás újrahasznosított szállítókonténereket, melegházat és napenergia termelte áramellátást is tartalmaz.

A szállítókonténerek 60 négyzetméter alapterületűek, és a közzétett terv szerint akár kétemeletes ház is építhető belőlük. 

Az üvegház melléépítése, nem csak élelmiszer termesztéshez, hanem a ház fűtéséhez, melegítéséhez is fontos. Az üvegház önmagában is olyan hatékony a melegítésben, hogy a napelemek már elegendőek az egész ház energiaellátásához.

"Olyan dolgot akartam tervezni, amely megfelel az önellátás alapvető kritériumainak, miközben maximális lakóterületet, kis ökológiai lábnyomot és nagy termesztési területet biztosít, hogy annyi étel legyen előállítható, amennyi csak lehetséges" - írja a ház tervezője, és az OffGridLiving.net alapítója Eric Wichman. 

“Ha praktikus ember vagy, akinek akad bármilyen építési tapasztalata, összerakhatod ezt a váz-szerkezetet már 25 ezer dollárból. Még ha fizetett segítséget is kell igénybe venned, akkor is egy rendkívül stabil, szuper energiatakarékos otthont és kertet építhetsz, viszonylag olcsón”

- teszi hozzá Wichman, aki az Off Grid Living Magazine-ban osztja meg ötleteit arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet megfizethető módon lekapcsolódni a fizetett közműhálózatról, és önellátóvá válni. Ez a terv pedig csak egyike annak a számos elgondolásnak, melyeket figyelmünkbe ajánl.

Aki a részletes útmutatásra is kíváncsi, itt megtalálja.

(Forrás: ReturnToNow Képek: OffTheGridMagazine)

Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hogyan működhetne fenntarthatóan a világ tizedik legkisebb országa?
Hogyan működhetne fenntarthatóan a világ tizedik legkisebb országa?
Málta ambíciózus terveiről szólt a legutóbbi Kávézó a világ végén, a radiocafén.
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Nagy bejelentéssel indult az ENSZ klímakonferenciája, de a neheze még hátra van
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.