120 négyzetméteres napenergia táplálta otthon melegházzal 7,7 millió forintért

2020 / 02 / 19 / Justin Viktor
120 négyzetméteres napenergia táplálta otthon melegházzal 7,7 millió forintért
Egy tervező olyan melegházzal kombinált olcsó otthont tervezett, mellyel teljesen lekapcsolódhatunk a fizetős közműhálózatról, és mindez csak 25 ezer dollárba (7,7 millió forint) kerül.

Ezt a "csináld magad" hajózási szállítókonténerekből kialakított épületet úgy tervezték, hogy olcsó önellátó üzemeltetésre is alkalmas legyen. Az egyszerű, energiatakarékos kialakítás újrahasznosított szállítókonténereket, melegházat és napenergia termelte áramellátást is tartalmaz.

A szállítókonténerek 60 négyzetméter alapterületűek, és a közzétett terv szerint akár kétemeletes ház is építhető belőlük. 

Az üvegház melléépítése, nem csak élelmiszer termesztéshez, hanem a ház fűtéséhez, melegítéséhez is fontos. Az üvegház önmagában is olyan hatékony a melegítésben, hogy a napelemek már elegendőek az egész ház energiaellátásához.

"Olyan dolgot akartam tervezni, amely megfelel az önellátás alapvető kritériumainak, miközben maximális lakóterületet, kis ökológiai lábnyomot és nagy termesztési területet biztosít, hogy annyi étel legyen előállítható, amennyi csak lehetséges" - írja a ház tervezője, és az OffGridLiving.net alapítója Eric Wichman. 

“Ha praktikus ember vagy, akinek akad bármilyen építési tapasztalata, összerakhatod ezt a váz-szerkezetet már 25 ezer dollárból. Még ha fizetett segítséget is kell igénybe venned, akkor is egy rendkívül stabil, szuper energiatakarékos otthont és kertet építhetsz, viszonylag olcsón”

- teszi hozzá Wichman, aki az Off Grid Living Magazine-ban osztja meg ötleteit arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet megfizethető módon lekapcsolódni a fizetett közműhálózatról, és önellátóvá válni. Ez a terv pedig csak egyike annak a számos elgondolásnak, melyeket figyelmünkbe ajánl.

Aki a részletes útmutatásra is kíváncsi, itt megtalálja.

(Forrás: ReturnToNow Képek: OffTheGridMagazine)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Az árát nehezen hozza be, de állandóan kéznél lévő, vegyianyagmentes zöldségeket biztosít a bárhol elhelyezhető mikrofarm, ami az öntözésen kívül önállóan működik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.