2019 őszi PlayIT beszámoló

2019 / 12 / 28 / Justin Viktor
2019 őszi PlayIT beszámoló
Novemberben zajlott az ország legnagyobb számítógépes, konzol és mobiljáték valamint E-sport, influencer és cosplay illetve furry fesztiválja a PlayIT. A felsorolásból egészen biztosan kimaradt az események 80 százaléka, a Show egy önálló univerzum számtalan bolygóval és holdakkal, elmesélni szinte lehetetlen, annyi minden zajlik egyszerre. Egy biztos: a Z generáció és lassan az Alfák hazajárnak ide.

Az utolsó nagy hazai videojáték expó, a Budapesten megrendezett őszi Playit Show volt, és hát nem túlzás azt állítani, hogy csak úgy nyüzsögtek a gémerek és az influencerek. A Hungexpo vásárvárosban két pavilont megtöltő esemény érezhetően feszegeti az épületek fala adta kereteket, kígyózó sorok és nagy tömeg volt mindenhol. Ami persze érthető, mert az események kiállítások és versenyek valóban színvonalas, változatos szórakozást nyújtottak, a Playiten úgy repülnek el az órák, hogy az ember észre sem veszi.

Sok nemrég megjelent játék volt kipróbálható így például az év szenzációja a vegyes megítélésű Death Stranding, a Star Wars: Jedi Fallen Order vagy a Nioh 2. Aki a számítógépes, konzol vagy mobilvilág játékpiacán él és mozog kiállított, volt szülőmegőrző és cosplay verseny. A Playiten olyan mennyiségű program zajlik egyszerre, hogy szinte áttekinteni is képtelenség.

Olyan kisközösségek is észrevehetően képviseltették magukat, mint a hazai Furry rajongók és jelmezkészítők. A gaming- és E-sport szcéna hatalmas gravitációs erejével, fénysebességgel építi szatellit univerzumát, ide csapódik a legtöbb olyan terület, ami ma vizuálisan erős, hatásokkal vagy játékos kikapcsolódással foglalkozik és a Z generációt célozza.

Talán nem is gondolnánk, de a Youtube influencerek számára is ez az év egyik legfontosabb eseménye, ők játékos formában még egymással is összecsaptak. ott volt Pamkutya, Szalay Isti, OwnMcKendry, Ruben, Unfield, és sorolhatnám hosszasan, a több mint két tucat véleményvezért.

A viszonylag noname kezdők egyszerű nyomtatott dedikált képeslapjai, a befutottak saját logós sapkái, és egyéb merchandising termékei megtömték a shoppokat - újfent kígyózó sorokat eredményezve.

A Gamer kvíz esemény rendszeresen ismétlődött, itt értékes ajándékokat lehetett nyerni. A Microsoft az Xbox Game Pass teljes kínálatát elhozta, számos konzolon lehetett elmerülni bennük. természetesen a Nintendo a Ringfittel és a Sony is ott volt a PlayStationnel. A profi gamerek, a Magyar Nemzeti E-sport bajnokság bemelegítő versenyén mérkőztek meg egymással, ahol Counter-Strike: Global Offensive-ben (a GAMERZONE vitte el a kupát, és a 150 ezer forintot), League of Legends-ben (a győztes az iPon THR lett), és Rainbow Six Siege-ben mérték össze erejüket.

Nem csak ingame összecsapások zajlottak, volt IRL sportra is lehetőség, foci, kosárlabda, jégkorong(!) minigolf színesítette a palettát, de lezajlott a hagyománnyá öregedett Zombie Run is, és némi pankráció. A pavilonok között jófajta streetfood kínálat várta a szénhidrát vagy fehérje alapú feltöltődésre vágyókat.

Aki PlayIT-re szeretne menni, legközelebb jövő tavasszal lesz lehetősége meglátogatni az évi két alkalommal megrendezett PlayIT Show Budapest 2020 tavaszi eseményét. A január 15-ig a PlayIT Card kedvezményprogramhoz csatlakozóknak nyereményjátékot is kínálnak, mellyel a normáltól az Excellent VIP-ig bármely belépőtípus megnyerhető.

(Képek: PlayIT)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Olcsóbb és több inzulin – ezt ígéri a biotechnológiai csoda, a barna tehén, amely nem csak tejet, de mellette humán inzulint is termel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.