A szakértők szerint ez volt az év legjobb optikai illúziója 2022 / 01 / 07 / Bobák Áron

A Neural Correlate Society minden évben megválasztja az év legjobb illúzióit, amelyeket a világ minden tájáról beküldött pályaművek közül választanak ki az év végén. Az idén 17. alkalommal megrendezett megmérettetésen az idegtudóst, dizájnert, bűvészt és pszichológust is a soraiban tudó szakmai zsűri végül Matt Pritchard The Phantom Queen nevű optikai illúzióját találta a legjobbnak, amelynek lényege, hogy a sakktáblán elhelyezett bábuk közül a királynőnek csak a tükörképe látszik. A zsűri a trükk tudományos jelentőségén túl a kivitelezést és persze az illúzió látványosságát is figyelembe vette az értékeléskor, a győztes pedig háromezer dollárral, vagyis csaknem egymillió forinttal gazdagodott. Mivel a videó végén azt is megmutatják, hogy mi a trükk, így aki szeret ilyesmiken rágódni, érdemes időben leállítania a felvételt. A 2021-es év további díjazottjait ide kattintva lehet megnézni.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
Mi történik, ha Charles Darwin evolúcióelméletét kozmikus (vagy annál is hatalmasabb) léptékben, lényegében magára az univerzumra alkalmazzuk? – Nos, akkor az alapvető kérdéseinkre születnek őrült válaszok, valamint elképesztő következtetések az univerzumunk természetéről.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.