A szakértők szerint ez volt az év legjobb optikai illúziója 2022 / 01 / 07 / Bobák Áron

A Neural Correlate Society minden évben megválasztja az év legjobb illúzióit, amelyeket a világ minden tájáról beküldött pályaművek közül választanak ki az év végén. Az idén 17. alkalommal megrendezett megmérettetésen az idegtudóst, dizájnert, bűvészt és pszichológust is a soraiban tudó szakmai zsűri végül Matt Pritchard The Phantom Queen nevű optikai illúzióját találta a legjobbnak, amelynek lényege, hogy a sakktáblán elhelyezett bábuk közül a királynőnek csak a tükörképe látszik. A zsűri a trükk tudományos jelentőségén túl a kivitelezést és persze az illúzió látványosságát is figyelembe vette az értékeléskor, a győztes pedig háromezer dollárral, vagyis csaknem egymillió forinttal gazdagodott. Mivel a videó végén azt is megmutatják, hogy mi a trükk, így aki szeret ilyesmiken rágódni, érdemes időben leállítania a felvételt. A 2021-es év további díjazottjait ide kattintva lehet megnézni.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Milyen távolságból nézzük a mobiltelefon kijelzőjét, hogy ne legyen baja a szemünknek?
Milyen távolságból nézzük a mobiltelefon kijelzőjét, hogy ne legyen baja a szemünknek?
Az okostelefonok viszonylag apró képernyőjének állandó nézegetése különféle látási problémákhoz vezethet, az enyhébb szemkifáradástól a rövidlátásig. A problémák elkerülésében az is segíthet, ha az eszközt megfelelő távolságba tartjuk magunktól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.