A szakértők szerint ez volt az év legjobb optikai illúziója 2022 / 01 / 07 / Bobák Áron

A Neural Correlate Society minden évben megválasztja az év legjobb illúzióit, amelyeket a világ minden tájáról beküldött pályaművek közül választanak ki az év végén. Az idén 17. alkalommal megrendezett megmérettetésen az idegtudóst, dizájnert, bűvészt és pszichológust is a soraiban tudó szakmai zsűri végül Matt Pritchard The Phantom Queen nevű optikai illúzióját találta a legjobbnak, amelynek lényege, hogy a sakktáblán elhelyezett bábuk közül a királynőnek csak a tükörképe látszik. A zsűri a trükk tudományos jelentőségén túl a kivitelezést és persze az illúzió látványosságát is figyelembe vette az értékeléskor, a győztes pedig háromezer dollárral, vagyis csaknem egymillió forinttal gazdagodott. Mivel a videó végén azt is megmutatják, hogy mi a trükk, így aki szeret ilyesmiken rágódni, érdemes időben leállítania a felvételt. A 2021-es év további díjazottjait ide kattintva lehet megnézni.
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az agy egyik ősi része fontosabb szerepet tölthet be, mint eddig gondoltuk
Az agy egyik ősi része fontosabb szerepet tölthet be, mint eddig gondoltuk
A felső ikertest a középagy része és egy kutatás szerint lényeges feladata lehet a látásban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.