Techno

Az egymillió forintos okosteleszkóp még azt is megmutatja, hogy hol keresd a csillagokat

A francia Unistellar jelenleg két teleszkópot forgalmaz, amelyek már arra is képesek, hogy egy okostelefonos alkalmazás segítségével automatikusan megkeressék nekünk a megfigyelni kívánt objektumot, emellett akár a napot is közvetlenül nézhetjük meg velük.
Techno

Ettől a beállítástól egy csapásra jobban fognak kinézni az Instagramra feltöltött fotóid

Az Instagramot több mint kétmilliárd ember, vagyis csaknem a Föld teljes népességének negyede használja rendszeresen, azt ugyanakkor kevesen tudják, hogy az alapbeállításokkal a népszerű fotómegosztó nem feltétlenül a legjobb minőségben tölti fel a kedvenc fényképeinket és videóinkat.
Techno

Egy komplett házat mutatott be az LG Európa legnagyobb technológiai kiállításán

A Smart Cottage névre keresztelt "okoskunyhóban" szinte minden négyzetméterre jut egy intelligens berendezési tárgy, a ház energiaellátási rendszere pedig akár azt is lehetővé teszi, hogy egyáltalán ne kelljen a hálózatról vennünk az áramot.
Techno

Hamarosan tényleg jöhet a fizetős Facebook

A The New York Times információi szerint a Meta olyan előfizetéses modell bevezetésén dolgozik, amellyel az európai felhasználók számára megadnák a lehetőséget, hogy reklámok nélkül használhassák a Facebookot és az Instagramot.
Techno

Borzasztóan furán mutatták be a Huawei legújabb csúcstelefonját

A Huawei a hagyományos bemutatót kihagyva egyszerűen csak elkezdte értékesíteni a Mate 60 Prót Kínában. A telefonról ráadásul azt sem árulták el, hogy milyen processzor van benne, noha az első beszámolók alapján hangosan kéne ünnepelniük magukat.
Techno

Minden mindennel összekapcsolódik a Samsung nagyszabású okosotthon-víziójában

A Samsung Berlinben tartott bemutatója alapján szinte csak egy lépésre vagyunk attól, hogy a minket az édesanyánknál is jobban ismerő hűtőszekrényünk és sütőnk nélkülünk beszéljék meg, hogy mi legyen a vacsora, a személyi edzőnk helyett pedig a jógamatracunk mondja meg, hogyan tudnánk javítani a nyújtott oldalsó szögtartásunkon. A Samsung nagyszabású okosotthon-víziójában minden mindennel összekapcsolódik, ami nem csak rendkívül kényelmessé teheti a hétköznapokat, de rengeteget spórolhat is nekünk.
Garázs

Íme az elektromos roller, amit sosem kell tölteni

Az elektromos járművekkel szemben visszatérő kritika, hogy hiába nem bocsátanak ki káros anyagokat, valójában csak annyira zöldek, amennyire a gyártásuk és a működésükhöz szükséges energia előállítása. Az S80 Solar Scooternél viszont a második kifogást egész nyugodtan kihúzhatjuk a listáról.
Ember

Csaknem két évtized után, egy avatár segítségével szólalt meg újra egy lebénult nő

Az agy-számítógép interfészek már eddig is számtalan "orvosi csodát" eredményeztek, és bár az ilyen eszközök egyelőre csak a klinikai kísérletek fázisában tartanak, a technológia fejlődésének köszönhetően már ma is szinte naponta születnek olyan áttörések, amik a maguk kategóriájában egyedülállóak. A legújabb mérföldkő a Kaliforniai Egyetem kutatóihoz köthető, akik egy 18 éve beszédképtelen nőnek adták vissza a hangját egy avatár segítségével.
Űr

Így landolt a Hold felszínén az indiai űrszonda

Ahogy korábban mi is írtunk róla, a Csandraján-3 misszióval India lett a negyedik nemzet a világon, amelynek sikerült épségben űreszközt juttatnia a Hold felszínére.
Űr

A James Webb olyan részletességgel fotózta le a Gyűrűs-ködöt, ahogy korábban még nem láthattuk

Bő egyéves működése során a NASA új űrteleszkópja már számtalan rendkívüli fotóval és az ezekhez kapcsolódó izgalmas felfedezéssel ajándékozta meg a tudományos világot. A kutatók most az egyik leghíresebb planetáris ködöt vették célba, amelyet 137 évvel ezelőtt egy magyar csillagász örökített meg először.
Űr

Meglepően kevés ember is elég lenne egy marsi kolónia fenntartásához

Korábbi kutatások úgy számoltak, hogy legalább száz embernek kéne a Marsra költöznie ahhoz, hogy egy itt létrehozott bázis hosszabb távon is fenntarthatóan tudjon működni, egy új tanulmány szerint viszont ennek a töredéke is elegendő lenne.
Ember

Így szól a világ egyik leghíresebb száma közvetlenül a zenét hallgató ember agyából kiolvasva

A Kaliforniai Egyetem kutatói agy-számítógép implantátummal ellátott betegeket kértek meg arra, hogy hallgassák meg az Another Brick in the Wall egy részletét, majd az eközben rögzített adatokat visszaalakították hangfájllá.
Tudás

A tengeralattjáró, aminek egy vécélehúzás okozta a vesztét

Az U-1206 alig 24 nappal azelőtt süllyedt el 1945-ben, hogy Németország megadta magát. Furcsa módon éppen a túlságosan fejlett német technológia lett a veszte.
Techno

Egy hónapon belül két komoly kihívót is kapott a Samsung hajlítható telefonja

A Xiaomi hétfőn mutatta be a legújabb hajlítható telefonját, a Xiaomi Mix Fold 3-at, ami a Samsung Galaxy Z Fold közvetlen kihívója lesz a táblagéppé szétnyitható okostelefonok szegmensében. Bár a készülék a július közepén bemutatott Honor Magic V2-höz hasonlóan egyelőre csak Kínában lesz kapható, ám a látottak alapján mindkét telefonnak reális esélye lenne arra, hogy nemzetközi szinten is komoly fejfájást okozzon a piacvezető gyártónak.
Techno

Szinte bármilyen jelszót könnyedén el lehet lopni a mesterséges intelligencia segítségével

Egy friss kutatás bebizonyította, hogy ha a mesterséges intelligenciáról van szó, nagyjából mindegy, milyen bonyolult jelszót használunk.
Űr

Első alkalommal vitt fizetős űrturistát a világűr peremére a Virgin Galactic

A VSS Unityn most először utazott olyan személy, aki a saját pénzéből fizette az utat. Ez egyben az űrturizmus egy egészen új formájának a kezdetét is jelenti.
Tudás

A Parkinson-kór gyógyításától a hiperszonikus hajtóművekig - bemutatkoztak az ELTE innovatív kutatásai

Az ország legnagyobb egyetemén hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy a kutatóik által kifejlesztett új technológiák és eljárások ne csak tudományos körökben arassanak elismerést, de a piacon is megtalálják a jól megérdemelt helyüket. Az ELTE Innovációs Központja által szervezett rendezvény résztvevői ezek közül ismerhettek meg jónéhány innovatív megoldást, amelyek jelentős részét már ma is hasznosítják, például a kémiailag szennyezett területek tisztítására vagy trombózisellenes gyógyszerek fejlesztésében.
Bolygó

Forradalmasíthatja az energiatárolást az MIT kutatóinak felfedezése

A kutatóknak cementből és koromból sikerült olyan szuperkondenzátort létrehozniuk, ami elvben akár egy egész háztartás energiaigényét is fedezni tudja.
Űr

Amikor az asztronauták sztrájkba kezdtek az űrben

Az amerikai misszió legénysége nem is repült többé, bár hivatalosan nem ez volt az ok.
Garázs

Száz kilométer hosszú alagutat fúrhat Las Vegas alatt Elon Musk cége

Bár a Vegas Loop építése még kezdeti fázisban van, a városvezetés máris jóváhagyta annak bővítését, ami így több mint 100 kilométer hosszan fogja összekötni a kaszinóiról híres város különböző pontjait.
Űr

Ezer embert küldene a Vénuszra a Titanicnál szerencsétlenül járt tengeralattjárót üzemeltető cég alapítója

Guillermo Söhnlein 2016-ban szállt ki az OceanGate Expeditions-ből, hogy a figyelmét teljes egészében a Vénusz meghódításának szentelhesse.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.