2027-re elkészül a tengerek ISS-e

2023 / 09 / 12 / Bobák Zsófia
2027-re elkészül a tengerek ISS-e
A Sentinel kapszulákat a tengerfenéken helyezik el, ahol a felszíni infrastruktúrától függetlenül működnek és a lakói tengeralattjárókkal érhetik el őket.

A DEEP cég nemrégen bemutatott Sentinel rendszere egyedi lehetőséget ad a víz alatti kutatások kivitelezésére, a létesítményt ugyanis hosszú távú tartózkodáshoz alakították ki, hogy a kutatók nagyobb lélegzetű munkákat is meg tudjanak valósítani a segítségével. A DEEP által a tengerek ISS-eként (International Space Station Nemzetközi Űrállomás) definiált rendszer moduláris és bővíthető, így nagy létszámú csoportoknak is elegendő életteret tud biztosítani, akik a kapszulákba tengeralattjárókkal is érkezhetnek, amennyiben nem akarnak vagy nem tudnak búvárfelszerelést használni.

A víz alatti szállás akár 20 évig is üzemelhet megszakítás nélkül, mivel a szükséges átalakításokat és az új modulok hozzáadását anélkül lehet elvégezni, hogy a szomszédos kapszulákban folyó munkát megzavarnák és az építkezést lehetséges a tengerfenéken is kivitelezni. A Sentinel első helyszínéül Wales és Anglia környékét jelölték ki, ahol a tiszta víz és a környezeti viszonyok ideális helyszínt nyújtanak a leendő "tengeri falu" számára. A modulokat maximálisan 200 méteres mélységben lehet elhelyezni, de az óceáni élővilág megfigyeléséhez ez a szint is jó alapot biztosít.

Az első Sentinel a tervek szerint 2027-ben nyílik majd meg, de később számos másik követheti, hogy a tudósok mindenhol lehetőséget kapjanak a tengerfenék kutatásához.

(Fotó: DEEP)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A lángszóróval felszerelt robotkutyának esélyes a “tömeges” katonai felhasználása
A lángszóróval felszerelt robotkutyának esélyes a “tömeges” katonai felhasználása
A kutyus neve Thermonator, de ennek, a marcona megjelenésnek, valamint a barátságtalan lángszórónak az ellenére nem ártó szándékkal készült. Ugyanakkor a cég honlapja szerint a katonai célú megrendelők tömeges kedvezményre számíthatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.