30 nap alatt a Föld körül Jeff kapitánnyal 2021 / 05 / 21 / Justin Viktor

Jeff egy tengerészkapitány, aki mega-teherszállító hajókon dolgozik, és munka közben videókat készít, valamint tengerész-vlogot vezet. A most bemutatásra kerülő film egy fantasztikus timelapse mozi, mely egy Föld körüli hajózás során készült 30 nap alatt, összesen mintegy 80 000 fotó felhasználásával, egy 1,5 terabyte méretű projektfile segítségével. A filmben nyomon követhetjük Jeff megahajóját, ahogy kifut a Vörös-tengerre, majd irány az Adeni-öböl, az Indiai-óceán, Colombo, a Malacca-szoros, Szingapúr és végül a Délkelet-Kínai-tenger és Hongkong. A film elkészítéséhez egy Rokinon 12 milliméteres, 2.8 fényértékű objektívvel felszerelt Nikon D750 fényképezőgépet használt el - szó szerint - hiszen ennyi kép a gép zárszerkezetének fele élettartamát felemésztette. A 30 napos utazás során  láthatunk viharokat, gyönyörű naplementéket, végignézhetjük a ki és berakodást a hatalmas darus-kikötőkben, és Jeff szándékaival összhangban elgondolkozhatunk rajta, hogy milyen gyönyörű és törékeny bolygón élünk, ha csak egyikünk nem veszi le holnap a bolt polcáról azt a műanyag üdítős-palackot, már megérte. (Kép: Instagram)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Különös hatással van a Mars a földi óceánok mélyére
Különös hatással van a Mars a földi óceánok mélyére
A Föld és a Mars kozmikus keringője hatással van a földi óceán mélyére, ami a klímaváltozás szempontjából is tartogathat jó hírt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.