4K felbontású Nintendo Switch jöhet 2021-ben

2020 / 08 / 26 / Felkai Ádám
4K felbontású Nintendo Switch jöhet 2021-ben
A Sony és a Microsoft félig már átlépett a 4K felbontásba ebben a generációban. Azért félig mert az alapgépek felturbózott változatai, az Xbox One X és a PlayStation Pro képesek erre, a sima konzolok nem. A következő generációs masinák, a PlayStation 5, valamint az Xbox Series X azonban alapváltozatként is 4K felbontást préselnek majd ki magukból.

Hogy áll a kérdéssel a Nintendo? A kiotói cég már egy ideje nem a grafikával hódít, pontosabban nem a grafika puszta számadataival, hanem például olyan funkciókkal, mint a Switch hordozhatósága. A Bloomberg értesülései szerint mindez azonban most megváltozhat. A lap forrásai úgy nyilatkoztak, hogy a nagy N nagy számítási kapacitás növelése és a 4K felbontás irányába kacsingat. Az információk szerint az erősebb Switch egy sereg saját fejlesztésű játékkal, de külsős címekkel is érkezne.

A Switch amúgy már most is rendkívül jól teljesít: a Switch és a Switch Lite (ez utóbbi nem köthető rá tévére, valamivel kisebb, de olcsóbb is az alapváltozatnál) olyan jól fogyott, hogy egy ideig hiánycikk is volt, ám a Nintendo azóta megoldotta az utánpótlást nehezítő problémákat. A Switch-ből 2017 márciusa és idén június között 61 millió példány fogyott, és a várakozások szerint az erősebb gép nélkül is túllépné a Wii eladásait, ami eddig a vállalat legsikeresebb asztali konzolja volt 102 millió értékesített példánnyal. Egy erősebb Switch pedig azt jelenthetné, hogy ez a mostani lesz a Nintendo leghosszabb konzolgenerációja.

Erősebb hardverre a külsős fejlesztők miatt mindenképp szükség lehet. Habár a mostani generáció sikerjátékai – Witcher 3, Doom – megjelennek a konzolon, de ez sokszor inkább erősen kompromisszumos technikai bravúr. A következő generáció külsős húzónevei azonban egészen biztosan nem lesznek technikailag megoldhatóak a masinán.

A nagy kérdés azonban, hogy az erősebb Switch gépen megjelennének-e olyan exkluzív címek, amelyek nem futnak az alapgépeken. Amikor a Microsoft és a Sony piacra dobta az erősebb hardverváltozatokat, akkor azokkal nem jártak együtt exkluzív címek is. Vagyis az alapgépek ugyanúgy elboldogultak az adott szoftverrel, mint az erősebb masinák, legfeljebb azok kicsit kevésbé voltak szépek (persze néha ordító volt a különbség, mint a Star Wars Jedi: Fallen Order esetén, ami ramatyul futott az Xbox One alapkonfigurációján). Most viszont nem kizárt, hogy akkora lesz a különbség a gépigényben az egyes címeknél, hogy azok Switch-re és Switch Lite-re meg sem jelennek.

(Kép: Pixabay)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
A Samsung Galaxy S-széria legerősebb változatának, az Ultrának évek óta nem volt komolyan vehető versenytársa Európában az androidos telefonok között, most viszont a Xiaomi megtörte a jeget a Xiaomi 14 Ultrával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.