Techno

Miniatűr Legóként, de lényegében elkészült a „folyékony fém” Terminátor

A robot mágneses indukció segítségével képes folyékony halmazállapotot felvenni, majd visszaszilárdulni. Nagyon hasznos gép, nem Terminátorként, hanem mérnöki és orvosi szempontból is.
Ember

Nem csak meggyógyították forradalmi génszerkesztéssel a veleszületett betegségét, de úgy érzi, hogy „új testet kapott”

A kísérleti eljárásnak köszönhetően két új-zélandi asszonynak nincs tünete a gyógyíthatatlan, veleszületett betegségük miatt. Mindezt úgy, hogy közben a rendkívül költséges gyógyszereket sem kell már szedniük.
Garázs

Rezvani Vengeance – a kocsi, amivel túlélhető a világvége is

Ha valaki nem érzi magát biztonságban, imádni fogja ezt az elektromosan sokkoló kilincsekkel, golyóálló üveggel, gázmaszkkal és könnygázzal felszerelt disztópiákból ismerős járművet. Most golyóálló mellény is jár mellé.
Bolygó

Ez az eddigi legolcsóbb és már működő módszer a szén-dioxid-kibocsájtás megfékezésére

A mostani módszerrel rekord alacsony áron – mindössze 39 dollárért kötnének meg egy tonna CO2-t a kibocsájtás helyszínén, tehát a gyárakban és az erőművekben. Mivel a legkomolyabb szennyezőkről beszélünk, ezzel komoly lépést tehetnénk egy már most megvalósítható, környezetbarátabb világ felé.
Tudás

Sosem volt még ilyen közel a világvége – előbbre állították a végítélet óráját

Már csak 90 másodperc választ el minket az apokaliptikus éjféltől, és erről elsősorban az ukrajnai háború tehet.
Garázs

Először töltötték fel üzemanyaggal a Mars meghódítására tervezett Csillaghajót – Videó

Ez azt jelenti, hogy már a következő hónapban sor kerülhet a Földet megkerülő próbarepülésre, addig is nézzük meg a történelmi pillanatot!
Bolygó

2009-ben megállt a Föld magja, és azóta talán visszafelé kezdett forogni

A Föld belső magja egy Plutó méretű vasgolyó, amely 2009-ben teljesen megállt, sőt azóta talán a bolygóéval ellentétes irányba forog.
Űr

Lehet, hogy a Nap egy kozmikus űrinternet csomópontja? – Ezt a lehetőséget vizsgálták a kutatók

A gravitációs lencse hatás felhasználásával küldhetne egy idegen civilizáció üzeneteket a Nap segítségével. Hogy ez így van-e, annak jártak utána a kutatók most először.
Tudás

Hogyan élték túl a gyilkos teleket a középkori emberek?

Az energiaválság nem kellemes, de a valódi középkortól messze vagyunk – de miként éltek felmenőink ebben az adott esetben rendkívül zord időszakban?
Tudás

Ötszáz évbe telt, de megoldották Leonardo da Vinci paradoxonát

Hiába a gigászi számítási kapacitás, Leonardo megfigyelését a buborékok különös viselkedéséről félévezred alatt sem sikerült megmagyarázni – eddig.
Bolygó

Ebből a honlapból kiderül, hogy ha leásunk a lakásunkból a Föld túloldalára, hol bukkanunk ki

Legalább egyszer mindenki feltette magának a kérdést, hogy ha elkezdene ásni a talpa alatt, hova lyukadna ki – ez az ingyenes honlap épp ezt árulja el.
Techno

A Sony új, digitális walkmanjei eszméletlen szépek

Ez már nem a nyolcvanas évek vagy mégis? A Sony mindenesetre piacra dobja az egyik korszakalkotó készülékének, a Walkmannek a legújabb, digitális változatát. És hogy kinek lehet ilyesmire szüksége 2023-ban? Bárkinek, aki értékeli a letisztult, elegáns dizájnt, és az esztétikai szempontból is lenyűgöző elektronikai eszközöket meg nem mellesleg a jó hangzást.
Garázs

Radikálisan átalakítja a NASA az utasszállítók szárnyát, hogy kizöldítse a repülést

Hála az újragondolt szerkezetnek, a gép sokkal hatékonyabb lesz, így rengeteg üzemanyagot lehet vele megspórolni. A NASA és Boeing közösen dolgoznak a projekten – a gép már 2028-ra elkészülhet, és a technológián alapuló utasszállítók már az évtized végén üzembe állhatnak.
Garázs

Amikor a hatalmas pókrobot végre elindult

A Hacksmith a YouTube egyik legkomolyabb műhelye, akik a világon az első, működő fénykardukkal a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerültek. A mostani munkájuk, az eddigi legnagyobb – a hatalmas pókmecha története azonban nem elsősorban a sikerekről szól, ám épp ezért nem is tanulságok nélkül való.
Bolygó

Tényleg felfedeztek egy hatalmas, titkos óceánt mélyen a Föld felszíne alatt?

Az valóban kiderül egy friss kutatásból, hogy rengeteg víz van ott.
Űr

A Földön szimuláltak napkitörést kínai tudósok

Bivalyerős lézereket használtak a cél elérése érdekében.
Garázs

Elkészült az első szállítmány az orosz szuper fegyverből, a nukleáris cunami zúdítására képes Poszeidón torpedóból

Az eszköz végső tesztjére tavaly került sor, mostanra elkészült az első, immár bevethető szállítmány is. Nem nagyon akad ezzel szemben hatásos védelem.
Tudás

Oroszország annyira fél a nyugatról érkező természetfeletti támadásoktól, hogy ez ellen még az elit testőrséget is felkészítik

A Kremlből kiszivárgott dokumentumok szerint az orosz elit komolyan tart az ellenséges „Pszi-tevékenységtől”, ahogy a hipnózistól és a nyugati sátánizmustól is.
Techno

Sci-fikből ismert lézeres vonónyalábot fejlesztettek, amivel nagyobb tárgyakat lehet mozgatni

Emlékszik még valaki, amikor a Star Warsban a Halálcsillag fogságba ejtette a Millenium Falcont egy vonósugárral? – Alapelv szintjén valami ilyesmit kell elképzelni, és a módszert a Marson akár szállításra is lehetne használni.
Tudás

Út a tenger mélyén – hová vezet a titokzatos Bimini út?

Tényleg egy elsüllyedt, ősi civilizáció emlékét őrzi, és elvezethet Atlantiszba? És mi köze az egésznek egy 30 évvel korábbi jóslathoz?
Űr

Titokzatos, ismétlődő rádiójel találta el a Földet – és ez megoldhatja a csillagászat egyik legnagyobb rejtélyét, az FRB-k származását

Végre kiderülhet, hogy mi okozza az ismétlődő, gyors rádiókitöréseket, az FRB-ket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.