6 alkalmazás, ami segít rendet vágni e-mail fiókunkban

2019 / 12 / 04 / Perei Dóra
6 alkalmazás, ami segít rendet vágni e-mail fiókunkban
Az idő manapság nemcsak pénz, de hatalmas kincs, az e-mailek olvasása, szortírozása és megválaszolása azonban rengeteget elvesz belőle. Kivéve, ha ismerünk pár szuper eszközt.

Mailfloss (egy hét ingyenes próbaverzió, utána választható csomagok)

Az alkalmazás felér egy precíz személyi asszisztenssel, segítségével ugyanis gyorsan enyhíthetjük a beérkező mappánkra (na és persze ránk) nehezedő nyomást azáltal, hogy tömegesen leiratkozhatunk a szükségtelen levelekről. A Mailfloss fiókunk teljes tartalmát kilistázza, mi pedig eldönthetjük, mit tartunk meg és mitől óhajtunk megszabadulni.

Az egy hetes próbaverziót követően tizenhét, negyvenkilenc és kétszáz dolláros előfizetési csomag közül választhatunk; itt a mérvadó szempont leginkább az, hogy magánszemélyként vagy cégként szeretnénk igénybe venni. Ha viszont egy évre előfizetünk, két hónapot ingyen kapunk.

Leave Me Alone (három napos ingyenes próbaverzió, utána fizetős)

A találóan "Hagyj magamra!" névre keresztelt applikáció mondhatni kettő az egyben szolgáltatást nyújt, ugyanis a megunt hírlevelek mellett a spameket is távol tartja fiókunktól. Ahogy a képen is látszik, mindez itt is csupán egy kattintásunkba kerül. Az eszköz három napig ingyenes, de féléves előfizetési ára sem borsos: nyolc dollár, azaz körülbelül kétezer ötszáz forint.

Subscription Zero (ingyenes)

Létrehozóinak mottója szerint mindenki megérdemel egy átlátható fiókot, ezért tették ingyenessé az alkalmazást, ami nemcsak praktikus és kényelmes, de biztonságos is, mivel nem kér hozzáférést minden bejövő levelünkhöz.

Adios (ingyenes)

Az Adios amellett, hogy bárki számára szabadon hozzáférhető, az alapvető funkcióján túl még egy hasznos tulajdonsággal rendelkezik: beállíthatjuk, hogy napunk pontosan mely részén szeretnénk leveleket fogadni, így az állandó pittyegés nem szakítja félbe sem munkánkat, sem szabadidőnket. Természetesen kivételeket is adhatunk listánkhoz, így a program az azonnali választ igénylő e-mailek-ről nyomban értesítést küld. Ha pedig rákattintunk a "Deliver emails now" ikonra, akkor minden levelet azonnal megkapunk.

Cleanfox (ingyenes)

A Cleanfox kissé emlékeztet a Tinderre, regisztráció után ugyanis egyesével megjeleníti feliratkozásainkat, mi pedig balra húzással kitörölhetjük, jobbra húzással pedig megtarthatjuk. Az alkalmazás ingyenes, de csak Androidos készülékeken támogatott.

Chuck (ingyenes alap-, fizetős pro-verzió)

Gyors, könnyen kezelhető, megbízható, na és legfőképp átláthatóan rendszerezi leveleinket. Hasonló a Cleanfox-hoz, leszámítva, hogy Chuckot iOS-re tervezték. Használhatjuk ingyen és bérmentve, vagy előfizetéssel, ami után extra meglepetés szolgáltatásokat kínál.

Ha gubancba kerülünk leiratkozás során

A GDPR szabályok értelmében a weboldalak többségén a leiratkozás egyetlen kattintással megoldható, de gyakran feltüntetnek egyéb módokat, például e-mail címet, ahol jelezhetjük leiratkozási szándékunkat. Ha mégsem találkozunk leiratkozást biztosító linkkel, elektronikus vagy postai úton is megkereshetjük a feltüntetett kapcsolattartót, hogy szüntesse meg az adatkezelést, és törölje rendszerükből személyes adatainkat.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak létezik külön erre a célra megírt, ingyen letölthető formanyomtatványa. Amennyiben nem járunk sikerrel, jogaink érvényesítése érdekében bírósághoz is fordulhatunk, ahol ha megállapítják a jogellenes adatkezelést, kártérítési és sérelemdíjat is követelhetünk. Vagy kezdeményezhetjük a NAIH vizsgálatát, aki hatósági eljárást indíthat az ügyben, és akár milliós összegű bírságot kiszabhat a cégre.

Mindenekelőtt azonban a legfontosabb, amit megtehetünk annak érdekében, hogy minimálisan tegyük ki magunkat jogellenes személyes adatkezelésnek, ha alaposan utánanézünk, hogy megadásukkal milyen szolgáltatások (spam és társai) igénybevételét engedélyezzük.

(Fotó: Pixabay)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A tűzhányók nagyobb fenyegetést jelentenek az emberiségre, mint az aszteroidák, de a NASA-nak van ötlete a katasztrófa megakadályozására
A tűzhányók nagyobb fenyegetést jelentenek az emberiségre, mint az aszteroidák, de a NASA-nak van ötlete a katasztrófa megakadályozására
A világon nagyjából húsz szupervulkán létezik, és bár ezek a tűzhányók csak rendkívül ritkán, átlagosan 17 ezer évente törnek ki, már egyetlen ilyen esemény is hatalmas veszélyt jelentene az emberiségre nézve.
Banyánfa: az ősi, “sétáló, kannibál” fa
Banyánfa: az ősi, “sétáló, kannibál” fa
Igazi fahorror: a banyánfa a hinduk szent fája, ám amellett, hogy képes a helyváltoztatásra, egyéb fákat is elfogyaszt, ha úgy adódik.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.