840 kilométert is képes megtenni egy töltéssel a Lucid Air

2021 / 09 / 17 / Bobák Áron
840 kilométert is képes megtenni egy töltéssel a Lucid Air
A "Tesla-gyilkosnak" kikiáltott elektromos autó egy dologban már biztosan tényleg legyilkolja a Teslákat.

Bár a tavaly szeptemberben bemutatott autóra még várni kell néhány hónapot, ám a hatótávját már most közzétették, ez alapján pedig a legnagyobb akkumulátorral szerelt Dream Edition 520 mérföldet, vagyis 836 kilométert is képes megtenni egy töltéssel. Fontos megjegyezni, hogy ez nem a valamivel megengedőbb, Európában használt WLTP szerinti eredmény, ugyanis a kocsit az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hatósága (EPA) vetette alá a tesztnek, így elképzelhető, hogy a Lucid Air valóban képes lesz hozni ezt a hatótávot. Ahogy azt a hírről beszámoló The Verge megjegyzi, a 836 kilométeres hatótáv nem csak a legmagasabb ilyen érték, amit az EPA valaha mért, de csaknem száz kilométerrel több, mint amire a legnagyobb hatótávval rendelkező Tesla Model S Long Range Plus képes.

Ez persze csak a legdrágább, 113 kWh-s akkumulátorral és 19 colos felnikkel szerelt Dream Editionre igaz, amelynek ára 169 ezer dollártól kezdődik majd. Az ötvenmillió forint körüli indulóárával ez a modell még a Tesla Model S Plaidnél is jelentősen drágább lesz, a Long Range Plusnak pedig több mint a duplájába fog kerülni. Ahogy a modellpalettán lefelé haladunk, úgy csökken a Lucid Air hatótávja is, de a sofőröknek így sem lesz okuk panaszra, hiszen az EPA mérései szerint a most tesztelt modellek közül még a legalacsonyabb hatótávval rendelkező, 21 colos felnikkel szerelt Dream Performance modell is jó 750 kilométerre egy töltéssel. Hogy a jövőre érkező alapváltozat hogyan fog viszonyulni ezekhez a számokhoz, azt persze egyelőre nem tudhatjuk.

A Teslának mindenesetre van oka aggódni, ugyanis a Lucid Motors vezérigazgatója, Peter Rawlinson korábban nem csak azt ígérte meg, hogy az autójuk hatótában lenyomja a Teslákat, de felszereltségben, gyorsulásban és árban is. Márpedig Rawlinson nem a levegőbe beszél, hiszen éppen a Lucid Motors előtt éppen a Teslánál dolgozott, ahol ő vezette a Model S fejlesztését.

(Borítókép: MediaNews Group/Bay Area News via Getty Images)

További cikkek a témában:

710 kilométert tett meg egy töltéssel a Lightyear napelemes autója A holland autógyártó szerint ez a leghosszabb táv, amit egy 60kWh-s akkumulátorral felszerelt villanyautóból valaha kihoztak.

Elon Musk szerint az új Tesla Roadster olyan gyors lesz, hogy csak egészségeseknek ajánlott Egész pontosan a SpaceX-csomaggal érkező verzióról mondta ezt, amiről a Tesla vezére megerősítette, hogy 1,1 másodperc alatt fog százra gyorsulni.

Tegnap elkezdődött a Teslák hivatalos értékesítése Magyarországon Mert hogy eddig "csak" néhány Supercharger töltőállomás épült, egy bemutatóterem nyílt, és némely autókereskedésen keresztül lehetett Teslát venni, de a hivatalos márkaértékesítés csak pénteken indult el.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.