928 millió forintért kelt el egy alloszaurusz csontváza 2020 / 10 / 29 / justin.viktor
A 2,525,000 euróért leütött 150 millió éves alloszaurusz-csontváz egy párizsi árverésen talált új gazdára. Az állat egykoron tíz méter hosszú és 3,5 méter magas lehetett, és szokatlanul ép, azaz a csontjainak majd 70 százaléka eredeti, illetve kövület. Az előzetes becslések mindössze 1,2 millió eurót vártak a kövületért. Az alloszauruszok a T-rexek felmenői voltak, a nagy testű, ragadozó theropodák közé tartoznak és a földtörténeti középidő, a mezozoikum jura nevű fejezetében éltek, főképp a mai Észak-Amerika területén. A csontáz még 2016-ban került elő Wyomingban, és ez az eddig talált legnagyobb alloszaurusz maradványa. Fajtársa a New York-i Természettudományi Múzeumban van kiállítva, az a példány mely 9,7 méter hosszú.
Igényes és férfias történeteket keresel? A Roadstert neked írjuk!
Olvass bele az egyik legszínvonalasabb hazai magazinba, szeretni fogod! A Roadster egy fantasztikus utazás az élet legjobb területein...
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.