928 millió forintért kelt el egy alloszaurusz csontváza 2020 / 10 / 29 / Justin Viktor

A 2,525,000 euróért leütött 150 millió éves alloszaurusz-csontváz egy párizsi árverésen talált új gazdára. Az állat egykoron tíz méter hosszú és 3,5 méter magas lehetett, és szokatlanul ép, azaz a csontjainak majd 70 százaléka eredeti, illetve kövület. Az előzetes becslések mindössze 1,2 millió eurót vártak a kövületért. Az alloszauruszok a T-rexek felmenői voltak, a nagy testű, ragadozó theropodák közé tartoznak és a földtörténeti középidő, a mezozoikum jura nevű fejezetében éltek, főképp a mai Észak-Amerika területén. A csontáz még 2016-ban került elő Wyomingban, és ez az eddig talált legnagyobb alloszaurusz maradványa. Fajtársa a New York-i Természettudományi Múzeumban van kiállítva, az a példány mely 9,7 méter hosszú.
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
A Vénusz az üvegházhatás miatt vesztette el a vizét – ez lesz a Föld sorsa is?
A Vénusz az üvegházhatás miatt vesztette el a vizét – ez lesz a Föld sorsa is?
A klímaváltozás vezethet olyan elszabadult üvegházhatáshoz, ami miatt a Vénuszból a jelenleg ismert pokolbolygó lett? A kérdés most egy új kutatás kapcsán ismét előkerült. A cikkünkben elmondjuk, mennyire valós ez a fenyegetés.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.